g
jahody
: 250g rozmačkaných zralých jahod a 250g celých menších(drobnějších) jahod
3
ks
vejce
150
g
cukr krupice
100
g
máslo
změklé
320
g
polohrubá mouka
dle hustoty, cca
1
balíček
prášek do pečiva
necelý
1
lžička
vanilkové aroma
tuk
na biskupský chlebíček
Postup přípravy receptu
1
250g zralých jahod rozmačkáme vidličkou a přidáme je ke žloutkům vyšlehaným s cukrem a máslem. Přidáme mouku dle hustoty těsta(záleží na šťavnatosti jahod) aroma a prášek do pečiva. Dobře promícháme, vmícháme i tuhý sníh z bílků a na závěr i osušené celé menší jahody. Jahodové těsto nandáme do připravené formy na biskupský chlebíček a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu - vyzkoušíme špejlí. Po částečném zchladnutí vyklopíme z formy. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
výborné, krásně voní po jahůdkách. jednoduchý, rychlý, vláčný ! ;-) dělal jsem v klasicky v dortové formě a žádný problém
Rybářová
|1. 4. 2016 14:42
Vynikající recept. Chlebíček je skvělý a vláčný. A jak voní!
Martina
|30. 6. 2015 11:19
Už se chlebíček peče, tak jsem zvědavá ... Snědla bych už i syrové těsto, mňam :-) Mouky jsem dala trochu méně, asi 280 g, jahod naopak více a ty jsem rozmačkala vidličkou všechny ...