• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodový chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Jahodový chlebíček

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodový chlebíček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g jahody : 250g rozmačkaných zralých jahod a 250g celých menších(drobnějších) jahod
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g cukr krupice
    • 100
      g máslo změklé
    • 320
      g polohrubá mouka dle hustoty, cca
    • 1
      balíček prášek do pečiva necelý
    • 1
      lžička vanilkové aroma
    • tuk na biskupský chlebíček

Postup přípravy receptu

1
250g zralých jahod rozmačkáme vidličkou a přidáme je ke žloutkům vyšlehaným s cukrem a máslem. Přidáme mouku dle hustoty těsta(záleží na šťavnatosti jahod) aroma a prášek do pečiva. Dobře promícháme, vmícháme i tuhý sníh z bílků a na závěr i osušené celé menší jahody. Jahodové těsto nandáme do připravené formy na biskupský chlebíček a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu - vyzkoušíme špejlí. Po částečném zchladnutí vyklopíme z formy. Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodový koláč s krémem

Jahodový koláč s krémem

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Johanka 235 | 30. 5. 2016 15:14

    Chlebíček je výborný, díky za super recept :))

  • Henrich | 5. 4. 2016 11:29

    výborné, krásně voní po jahůdkách. jednoduchý, rychlý, vláčný ! ;-) dělal jsem v klasicky v dortové formě a žádný problém

  • Rybářová | 1. 4. 2016 14:42

    Vynikající recept. Chlebíček je skvělý a vláčný. A jak voní!

  • Martina | 30. 6. 2015 11:19

    Už se chlebíček peče, tak jsem zvědavá ... Snědla bych už i syrové těsto, mňam :-) Mouky jsem dala trochu méně, asi 280 g, jahod naopak více a ty jsem rozmačkala vidličkou všechny ...

  • sms-ka | 5. 5. 2015 13:06

    super!!!!!!!!!!!!!

  • bobule | 29. 5. 2014 19:57

    mela jsem udelat rovnou z kila a na plech, je to mnamka <3

  • Kamila Šandová | 27. 6. 2012 15:01

    Vyzkoušela jsem chlebíček z našich posledních jahod, je vláčný a taky po jahodách hezky voní. Děkuji za recept, který je rychlý a výborný.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Zákusky Řezy Buchty Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Kapr pečený s bylinkami na másle

Kapr pečený s bylinkami na másle

Citronovo-makové muffiny

Citronovo-makové muffiny

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Francouzské brambory

Francouzské brambory

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

92
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
87
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
78
Máslové řízky
Máslové řízky
70
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
58
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Jahodový džem s ananasem
Jahodový džem s ananasem
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s rozdrcenými pusinkami)
Jahodový Eton Mess (smetanový dezert s…
Jahodový cheesecake do skleničky
Jahodový cheesecake do skleničky
Jahodový koktejl
Jahodový koktejl
Jahodový koláč
Jahodový koláč
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým krémem
Jahodový koláč (buchta) s tvarohovým…
  • Recepty.cz
  • Jahodový chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact