• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Napište svůj komentář k receptu

Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy

autor: inka47
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Příprava těsta
    • 450
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 250
      g máslo / případně napůl s Herou /
    • 4
      ks vejce
    • prášek do pečiva / půl sáčku /
  • Tvarohová nádivka
    • 500
      g měkký tvaroh / ne vanička /
    • cukr krupice / podle chuti /
    • 2
      ks vejce / bílky použijeme na sníh /
    • 250
      g rebarbora
    • 250
      g jahody
  • Sníh
    • 120
      g moučkový cukr
    • 6
      ks bílek / do těsta i do tvarohu použijeme jen žloutky/

Postup přípravy receptu

1
Z hladké mouky, cukru, tuku, prášku do pečiva a žloutků / z bílků ušleháme později sníh / vypracujeme hladké nelepivé těsto. Třetinu těsta oddělíme, zabalíme do mikrotenu a uložíme do mrazničky. Zbylé těsto částečně rozválíme a dáme na lehce vymazaný plech a rukou těsto lehce rovnoměrně roztlačíme.
2
Tvaroh umícháme s cukrem / sladíme podle chuti, můžeme přidat i vanilkový cukr / s dvěma žloutky / bílky oddělíme a použijeme na sníh / a rozetřeme na těsto.
3
Rebarboru si připravíme dopředu / oloupeme a nakrájíme na kousky / a rovnoměrně poklademe na tvaroh. Jahody nakrájíme na plátky a poklademe na rebarboru.
4
Z 6 bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme cukr. Opatrně rozetřeme na ovoce.
5
Těsto z mrazničky nastrouháme rovnoměrně na sníh a dáme péci do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 20 min.
6
Příprava je trochu pracnější, ale výsledek stojí za to.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy - strouhané

Hraběnčiny řezy - strouhané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Jahody Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Prášek do pečiva Rebarbora Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boubínské bramboráčky

Boubínské bramboráčky

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Smoothie z červené řepy

Smoothie z červené řepy

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

92
Buchty - těsto z domácí pekárny
Buchty - těsto z domácí…
45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na…
17
Čočková polévka
Čočková polévka
16
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Jahodovo-tvarohová roláda
Jahodovo-tvarohová roláda
Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)
Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)
Jahodovomalinový cheesecake
Jahodovomalinový cheesecake
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodový (ovocný) pohár
Jahodový (ovocný) pohár
Jahodový dort - krémový
Jahodový dort - krémový
  • Recepty.cz
  • Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact