• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Napište svůj komentář k receptu

Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy

autor: inka47
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Příprava těsta
    • 450
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 250
      g máslo / případně napůl s Herou /
    • 4
      ks vejce
    • prášek do pečiva / půl sáčku /
  • Tvarohová nádivka
    • 500
      g měkký tvaroh / ne vanička /
    • cukr krupice / podle chuti /
    • 2
      ks vejce / bílky použijeme na sníh /
    • 250
      g rebarbora
    • 250
      g jahody
  • Sníh
    • 120
      g moučkový cukr
    • 6
      ks bílek / do těsta i do tvarohu použijeme jen žloutky/

Postup přípravy receptu

1
Z hladké mouky, cukru, tuku, prášku do pečiva a žloutků / z bílků ušleháme později sníh / vypracujeme hladké nelepivé těsto. Třetinu těsta oddělíme, zabalíme do mikrotenu a uložíme do mrazničky. Zbylé těsto částečně rozválíme a dáme na lehce vymazaný plech a rukou těsto lehce rovnoměrně roztlačíme.
2
Tvaroh umícháme s cukrem / sladíme podle chuti, můžeme přidat i vanilkový cukr / s dvěma žloutky / bílky oddělíme a použijeme na sníh / a rozetřeme na těsto.
3
Rebarboru si připravíme dopředu / oloupeme a nakrájíme na kousky / a rovnoměrně poklademe na tvaroh. Jahody nakrájíme na plátky a poklademe na rebarboru.
4
Z 6 bílků ušleháme tuhý sníh a zašleháme cukr. Opatrně rozetřeme na ovoce.
5
Těsto z mrazničky nastrouháme rovnoměrně na sníh a dáme péci do vyhřáté trouby na 180 stupňů asi na 20 min.
6
Příprava je trochu pracnější, ale výsledek stojí za to.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy - strouhané

Hraběnčiny řezy - strouhané

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hladká mouka Jahody Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Prášek do pečiva Rebarbora Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

"Péřová" bublanina

"Péřová" bublanina

Tvarohová pomazánka levně

Tvarohová pomazánka levně

Hovězí zázvorový guláš

Hovězí zázvorový guláš

Čokoládovo-tvarohový dort

Čokoládovo-tvarohový dort

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

Cereální hruškový / jablečný závin …

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

111
Dýňová tortila
Dýňová tortila
99
Máslové řízky
Máslové řízky
88
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Jahodovo-tvarohová roláda
Jahodovo-tvarohová roláda
Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)
Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)
Jahodovomalinový cheesecake
Jahodovomalinový cheesecake
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodový (ovocný) pohár
Jahodový (ovocný) pohár
Jahodový dort - krémový
Jahodový dort - krémový
  • Recepty.cz
  • Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact