Pečený dezert tvořený vrstvou nadrcených digestivních sušenek spojených máslem a vrstvou ze smetanového sýru nebo tvarohu. Popularitu si získal především v Severní Americe, kde se k jeho přípravě využívá sýru Philadelphia. Cheesecake je dort, který si zamiloval celý svět.
Jahody omyjte a dejte do zapékací mísy, posypte cukrem, pokapejte šťávou z jednoho citrónu a dejte péct na deset minut, aby změkly a pustily šťávu. Vyjměte z trouby a dejte stranou.
3
Na korpus rozdrťte sušenky. Přidejte mleté mandle a rozpuštěné máslo a zpracujte. Vzniklou směs rozprostřete do máslem vymazané formy, pořádně upěchujte do stejnoměrně silné vrstvy a dejte chladit.
V misce společně smíchejte a dohladka zpracujte ricottu, smetanový sýr a smetanu. V jiné misce ušlehejte vejce s cukrem, přidejte citronovou kůru, vanilkový extrakt a prošlehejte. Tuto směs přidejte do smetanové směsi a vše spolu promíchejte. Přidejte předpřipravené jahody a čerstvé omyté maliny. Vyndejte korpus z chladničky, na něj vylijte směs a pečte v troubě na 160 °C cca jednu hodinu nebo tak dlouho, dokud nebudou okraje zlaté a náplň se nebude při poklepání na bok formy lehce chvět. Nechte ve formě vychladnout a před podáváním dozdobte pár malinami a kousky jahod a lístky čerstvé máty.