• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty
  • Recepty.cz
  • Jahodovo-tvarohová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Jahodovo-tvarohová roláda

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodovo-tvarohová roláda
Jahodovo-tvarohová roláda
Jahodovo-tvarohová roláda
Jahodovo-tvarohová roláda
Jahodovo-tvarohová roláda
Jahodovo-tvarohová roláda
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • TĚSTO
    • 5
      ks vejce
    • 140
      g cukr krupice
    • 100
      g hladká mouka
    • 40
      g solamyl (bramborový škrob)
    • prášek do pečiva -na špičku nože
    • pečící papír
  • NÁPLŇ
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 300
      g jahody -mražené 250-
    • 150
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks želatina - mletá např. Dr.Oetker
  • DOHOTOVENÍ
    • jahody ,šlehačka,moučkový cukr... dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme sypké ingredience a nakonec tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Horké ihned smotáme i s pečícím papírem a necháme takto vychladnout.
2
Jahody necháme rozmrazit v misce, do krému použijeme i šťávu z rozmražených jahod. Pokud někdo jahody mrazí rozmačkané s cukrem, lze je také použít.
3
Želatinu necháme v trošce studené vody nabobtnat (dle návodu), pak jí zahřejeme a rozpustíme. Vlijeme do směsi z tvarohu, cukrů a jahod, řádně promícháme a když začne tuhnout, tak jí rozetřeme na roládu, ze které jsme opatrně sejmuli pečící papír. Roládu opět zavineme a necháme v chladu ztuhnout. Krájíme nejlépe až druhý den.
4
Roládu můžeme jen pocukrovat a krájet na plátky, nebo zdobit šlehačkou,čerstvou nebo kompotovanou jahodou... .
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Kokosové palačinky s jahodovo-reveňovým kompotem

Kokosové palačinky s jahodovo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • allena89
    allena89 | 28. 4. 2014 13:25

    Moc dobrá roládka. Nejlepší je pořádně vychlazená. Dělala jsem ji z čerstvých jahod.

  • LLenkaa | 9. 7. 2012 12:43

    Vynikající, jen jsem místo želatiny použila puding smíchaný s tvarohem a jak nám šmakovalo :-)

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 30. 11. 2011 10:33

    Jak dlouho se to dělá? Chtěla bych s mamkou udělat 8 pro celou rodinku! ;-)

  • Zuzana | 21. 6. 2011 14:24

    Moc dobrá a dělala jsem jí z čerstvých jahod, které jsem nejdřív zamíchala do tvarohu a pak přidala želé.

  • Kamila | 30. 5. 2011 17:28

    Jahod jsem měla jen 200 g a roládě to stačilo, byla exkluzivní, moc nám chutnalo i roláda šla dobře udělat a to s roládama nemám zrovna kladné zkušenosti. Brzy zopakuji, dokud jsou ;-) <:-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jahody Měkký tvaroh Pečící papír Prášek do pečiva Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový cukr Vejce Želatina - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízová pěna

Rybízová pěna

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Pečené kuřecí se zeleninovou rýží

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

20 minut
Čočková polévka se zeleninou

Čočková polévka se zeleninou

40 minut
Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Zimní minestrone

Zimní minestrone

20 minut
Česnečka

Česnečka

30 minut
Polévka z červené čočky

Polévka z červené čočky

Poslední sledované recepty

210
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
40
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
38
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
32
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči přecházejí. Fanoušky má i mezi celebritami!
Američanka vyrábí těstoviny, z nichž oči…
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i slavnostní s karamelem a kokosovou šlehačkou
Recept na vafle: Pravé belgické, ovesné i…
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou, asijskou nebo poctivý domácí vývar
Polévky jako lék: Uvařte si hustou krémovou,…
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů, které vás dokonale zahřejí
Co vařit v mrazivých dnech? 10 chutných receptů,…
Italský koláč ze tří surovin budete milovat. Nepotřebujete na něj mouku ani máslo!
Italský koláč ze tří surovin budete milovat.…
AHA.cz Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Tajemství důchodu Karla Gotta (†80): Peníze nebyly jeho

Mimibazar Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Otestovali jsme: Přenosný čistič koberců a čalounění ocení domácnosti s dětmi a domácími mazlíčky

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Outfit podle Leony Machálkové pro ženy 50+: Vsaďte na tyto triky pro dokonalou figuru!

Ženy.cz Existuje láska na první pohled?

Existuje láska na první pohled?

Blesk.cz Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

Kateřina Brožová na Maledivách: Sexy výhled k nezaplacení!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 1. Co znamená andělské číslo 111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty
Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty
Jahodovo-rebarborový koláč
Jahodovo-rebarborový koláč
Jahodovo-smetanové řezy
Jahodovo-smetanové řezy
Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)
Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)
Jahodovomalinový cheesecake
Jahodovomalinový cheesecake
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
Jahodovorebarborové hraběnčiny řezy
  • Recepty.cz
  • Jahodovo-tvarohová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact