Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme sypké ingredience a nakonec tuhý sníh z bílků.Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Horké ihned smotáme i s pečícím papírem a necháme takto vychladnout.
2
Jahody necháme rozmrazit v misce, do krému použijeme i šťávu z rozmražených jahod. Pokud někdo jahody mrazí rozmačkané s cukrem, lze je také použít.
3
Želatinu necháme v trošce studené vody nabobtnat (dle návodu), pak jí zahřejeme a rozpustíme. Vlijeme do směsi z tvarohu, cukrů a jahod, řádně promícháme a když začne tuhnout, tak jí rozetřeme na roládu, ze které jsme opatrně sejmuli pečící papír. Roládu opět zavineme a necháme v chladu ztuhnout. Krájíme nejlépe až druhý den.
4
Roládu můžeme jen pocukrovat a krájet na plátky, nebo zdobit šlehačkou,čerstvou nebo kompotovanou jahodou... .
Jak dlouho se to dělá? Chtěla bych s mamkou udělat 8 pro celou rodinku! ;-)
Zuzana
|21. 6. 2011 14:24
Moc dobrá a dělala jsem jí z čerstvých jahod, které jsem nejdřív zamíchala do tvarohu a pak přidala želé.
Kamila
|30. 5. 2011 17:28
Jahod jsem měla jen 200 g a roládě to stačilo, byla exkluzivní, moc nám chutnalo i roláda šla dobře udělat a to s roládama nemám zrovna kladné zkušenosti. Brzy zopakuji, dokud jsou ;-) <:-) .