• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodovo-smetanové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Jahodovo-smetanové řezy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodovo-smetanové řezy
Jahodovo-smetanové řezy
Jahodovo-smetanové řezy
Jahodovo-smetanové řezy
Jahodovo-smetanové řezy
Jahodovo-smetanové řezy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto (forma 22x36 cm)
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vanilkové aroma
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      ml vlažná voda
    • 100
      ml olej
    • tuk
  • Jahodová náplň
    • 1
      l jahody - rozmačkané
    • 4
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 100
      ml voda
    • 1
      plátek máslo centimetrový
  • Smetanová náplň
    • 500
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      ks vanilkový cukr 1 -

Postup přípravy receptu

1
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme do připravené vyšší formy a v předehřáté troubě na 180 stupňů upečeme dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme zchladnout.
2
Jahodová náplň: litr rozmačkaných jahod dáme do hrnce, přivedeme k varu, osladíme a vlijeme dva pudinky rozmíchané ve vodě. Povaříme dle návodu, odstavíme a v horkém pudinku necháme mícháním rozpustit centimetrový plátek másla. Poté pudink nalijeme na korpus, rozetřeme a necháme vychladnout.
3
Smetanová náplň: Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem na tuhou šlehačku. Tu pak rozetřeme na studenou jahodovou vrstvu.
4
Hotové řezy necháme v chladu proležet alespoň přes noc.
5
Před podáváním můžeme nakrájené řezy dozdobit jahodou nebo jahodovým dipem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Aulická | 14. 6. 2016 12:43

    Děkuji za výborné a velmi jednoduché řezy.

  • barbina emy | 9. 4. 2016 22:50

    takhle najak si predstavuji luxus na dezertnim talirku!

  • ilona | 11. 6. 2015 14:24

    výborné, jen se po nich zaprášilo :-)

  • ilona | 11. 6. 2015 14:23

    Výborné, jen se po nich zaprášilo.

  • P.Pátková | 20. 5. 2014 12:34

    Řezy jsou výborné :-)) ,mizí závratnou rychlostí :-)) a přidával si dokonce i manžel,který o sladké zavadí jen málokdy.

  • Zuzana Frýbortová | 9. 4. 2014 08:49

    Koupila jsem v albertě jahody 120 korun za 2 kila a řez zkusila.Je to moc dobré a až budou jahody na naší zahrádce tak je udělám ještě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Máslo Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Tuk Vanilkové aroma Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vlažná voda Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Křehké škvarkové pracny

Křehké škvarkové pracny

Pohankové lívance

Pohankové lívance

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

48
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
36
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
17
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
17
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Jahodovo-malinová zavařenina
Jahodovo-malinová zavařenina
Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty
Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty
Jahodovo-rebarborový koláč
Jahodovo-rebarborový koláč
Jahodovo-tvarohová roláda
Jahodovo-tvarohová roláda
Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)
Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)
Jahodovomalinový cheesecake
Jahodovomalinový cheesecake
  • Recepty.cz
  • Jahodovo-smetanové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact