• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodovo-smetanové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Jahodovo-smetanové řezy

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodovo-smetanové řezy
Jahodovo-smetanové řezy
Jahodovo-smetanové řezy
Jahodovo-smetanové řezy
Jahodovo-smetanové řezy
Jahodovo-smetanové řezy
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto (forma 22x36 cm)
    • 3
      ks vejce
    • 180
      g cukr krupice
    • 1
      lžička vanilkové aroma
    • 180
      g polohrubá mouka
    • 1,50
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      ml vlažná voda
    • 100
      ml olej
    • tuk
  • Jahodová náplň
    • 1
      l jahody - rozmačkané
    • 4
      lžíce cukr krupice dle chuti, cca
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 100
      ml voda
    • 1
      plátek máslo centimetrový
  • Smetanová náplň
    • 500
      ml smetana ke šlehání 33%
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 2
      ks vanilkový cukr 1 -

Postup přípravy receptu

1
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme aroma, olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme do připravené vyšší formy a v předehřáté troubě na 180 stupňů upečeme dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme zchladnout.
2
Jahodová náplň: litr rozmačkaných jahod dáme do hrnce, přivedeme k varu, osladíme a vlijeme dva pudinky rozmíchané ve vodě. Povaříme dle návodu, odstavíme a v horkém pudinku necháme mícháním rozpustit centimetrový plátek másla. Poté pudink nalijeme na korpus, rozetřeme a necháme vychladnout.
3
Smetanová náplň: Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem na tuhou šlehačku. Tu pak rozetřeme na studenou jahodovou vrstvu.
4
Hotové řezy necháme v chladu proležet alespoň přes noc.
5
Před podáváním můžeme nakrájené řezy dozdobit jahodou nebo jahodovým dipem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo - vanilkový tvaroh

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Aulická | 14. 6. 2016 12:43

    Děkuji za výborné a velmi jednoduché řezy.

  • barbina emy | 9. 4. 2016 22:50

    takhle najak si predstavuji luxus na dezertnim talirku!

  • ilona | 11. 6. 2015 14:24

    výborné, jen se po nich zaprášilo :-)

  • ilona | 11. 6. 2015 14:23

    Výborné, jen se po nich zaprášilo.

  • P.Pátková | 20. 5. 2014 12:34

    Řezy jsou výborné :-)) ,mizí závratnou rychlostí :-)) a přidával si dokonce i manžel,který o sladké zavadí jen málokdy.

  • Zuzana Frýbortová | 9. 4. 2014 08:49

    Koupila jsem v albertě jahody 120 korun za 2 kila a řez zkusila.Je to moc dobré a až budou jahody na naší zahrádce tak je udělám ještě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Máslo Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Tuk Vanilkové aroma Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vlažná voda Voda Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Křenová omáčka

Křenová omáčka

Okurky

Okurky

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Košíčky i pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Nutelové řezy s vůní skořice

Nutelové řezy s vůní skořice

Boloňské špagety a la Krupi

Boloňské špagety a la Krupi

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Řezy Margot

Řezy Margot

Orientální mrkvová polévka

Orientální mrkvová polévka

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

40
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Pečený králík- jednoduše a chutně
Pečený králík- jednoduše…
26
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
26
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
25
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

Leon Tsoukerník vysvětluje… Výjimečné pouto s Karlem Gottem (†80) a Michalem Davidem (64)!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Jahodovo-malinová zavařenina
Jahodovo-malinová zavařenina
Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty
Jahodovo-malinový dortík s Pedro Frujty
Jahodovo-rebarborový koláč
Jahodovo-rebarborový koláč
Jahodovo-tvarohová roláda
Jahodovo-tvarohová roláda
Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)
Jahodovo-tvarohové šišky (knedlíky)
Jahodovomalinový cheesecake
Jahodovomalinový cheesecake
  • Recepty.cz
  • Jahodovo-smetanové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact