• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodovo-rebarborové tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Jahodovo-rebarborové tiramisu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodovo-rebarborové tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Ovocná náplň
    • 1
      l rebarbora nakrájená - asi 2,5 cm
    • 200
      g cukr krupice
    • 2
      l jahody čerstvé
  • Tvarohová náplň
    • 500
      g tvaroh nebo mascarpone sýr
    • 1
      ks pomeranč
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce cukr do šlehačky
    • 175
      ml pomerančový džus
    • 50
      ml pomerančový likér
    • 300
      g cukrářské piškoty cukrářské

Postup přípravy receptu

1
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého míchání vaříme mírně, až nám vznikne hustá omáčka. Asi 15-20 minut. Jsou-li jahody větší, rozkrojíme na polovinu a vmícháme do rebarborové omáčky. Povaříme velice krátce - 2 minuty, aby jahody neztratily barvu. Dáme do chladna asi tak na 30 minut.
2
Tvaroh dáme do větší mísy. Přidáme jemně nastrouhanou kůru z pomeranče a vmícháme 100 g cukru a vanilkový cukr. V jiné míse vyšleháme šlehačku s 1 lžící cukru. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku po částech do tvarohové náplně. V nízké misce smícháme pomerančový džus s likérem. Polovinu piškotů namáčíme po obou stranách do džusu a klademe na dno 3-l dezertní mísy. Piškoty přikryjeme polovinou tvarohové náplně a na ni dáme polovinou ovoce. Opakujeme vrstvy, piškoty namočené v džusu, (zbytek džusu vycákáme na piškoty), tvarohová náplň a nakonec ovoce. Misku dáme na větší talíř anebo plech v případě přetečení. Lehce přikryjeme a dáme nejméně na 6 hodin do lednice.
3
Tiramisu vydrží v lednici 2 dny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Obrácené rebarborové řezy II.

Obrácené rebarborové řezy II.

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 9. 4. 2008 21:23

    Kombinaci jahody - rebarbora mám vyzkoušenou v jiném moučníku a je výborná, chuťově se to doplňuje a hezky to i vypadá...Tohle příležitostně zkusím , vypadá to dobře;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Syrové Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Cukrářské piškoty Jahody Pomeranč Pomerančový džus Pomerančový likér Rebarbora Smetana ke šlehání Tvaroh Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Berušky

Berušky

Slané sýrové tyčinky

Slané sýrové tyčinky

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Smažák bez prskání - sýrové placičky

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

52
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
43
Kuřecí prsa s grilovaným fenyklem
Kuřecí prsa s grilovaným…
37
Drožďová polévka s houbami a quinoou
Drožďová polévka s…
25
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
23
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět!  A slyšet…

Finálový večer StarDance: Co nemohli diváci vidět! A slyšet…

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Jahodovo-rebarborové tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact