• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodovo-rebarborové tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Jahodovo-rebarborové tiramisu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodovo-rebarborové tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Ovocná náplň
    • 1
      l rebarbora nakrájená - asi 2,5 cm
    • 200
      g cukr krupice
    • 2
      l jahody čerstvé
  • Tvarohová náplň
    • 500
      g tvaroh nebo mascarpone sýr
    • 1
      ks pomeranč
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce cukr do šlehačky
    • 175
      ml pomerančový džus
    • 50
      ml pomerančový likér
    • 300
      g cukrářské piškoty cukrářské

Postup přípravy receptu

1
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého míchání vaříme mírně, až nám vznikne hustá omáčka. Asi 15-20 minut. Jsou-li jahody větší, rozkrojíme na polovinu a vmícháme do rebarborové omáčky. Povaříme velice krátce - 2 minuty, aby jahody neztratily barvu. Dáme do chladna asi tak na 30 minut.
2
Tvaroh dáme do větší mísy. Přidáme jemně nastrouhanou kůru z pomeranče a vmícháme 100 g cukru a vanilkový cukr. V jiné míse vyšleháme šlehačku s 1 lžící cukru. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku po částech do tvarohové náplně. V nízké misce smícháme pomerančový džus s likérem. Polovinu piškotů namáčíme po obou stranách do džusu a klademe na dno 3-l dezertní mísy. Piškoty přikryjeme polovinou tvarohové náplně a na ni dáme polovinou ovoce. Opakujeme vrstvy, piškoty namočené v džusu, (zbytek džusu vycákáme na piškoty), tvarohová náplň a nakonec ovoce. Misku dáme na větší talíř anebo plech v případě přetečení. Lehce přikryjeme a dáme nejméně na 6 hodin do lednice.
3
Tiramisu vydrží v lednici 2 dny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Obrácené rebarborové řezy II.

Obrácené rebarborové řezy II.

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 9. 4. 2008 21:23

    Kombinaci jahody - rebarbora mám vyzkoušenou v jiném moučníku a je výborná, chuťově se to doplňuje a hezky to i vypadá...Tohle příležitostně zkusím , vypadá to dobře;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Syrové Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Cukrářské piškoty Jahody Pomeranč Pomerančový džus Pomerančový likér Rebarbora Smetana ke šlehání Tvaroh Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Kmínový chlebík

Kmínový chlebík

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Citronový nebo pomerančový krém - pikantní

Citronový nebo pomerančový krém -…

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Banánovo – avokádové smoothie

Banánovo – avokádové smoothie

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

72
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
28
Vepřové kapsy se smaženicí v houbové omáčce
Vepřové kapsy se…
24
Houbová frittata s rajčaty
Houbová frittata s…
22
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
15
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Dáda s Felixem opět na ostří nože: Nedůstojná hádka na výročí Aničky (†29)

Dáda s Felixem opět na ostří nože: Nedůstojná hádka na výročí Aničky (†29)

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Jahodovo-rebarborové tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact