• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodovo-rebarborové tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Jahodovo-rebarborové tiramisu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodovo-rebarborové tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Ovocná náplň
    • 1
      l rebarbora nakrájená - asi 2,5 cm
    • 200
      g cukr krupice
    • 2
      l jahody čerstvé
  • Tvarohová náplň
    • 500
      g tvaroh nebo mascarpone sýr
    • 1
      ks pomeranč
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce cukr do šlehačky
    • 175
      ml pomerančový džus
    • 50
      ml pomerančový likér
    • 300
      g cukrářské piškoty cukrářské

Postup přípravy receptu

1
Nakrájenou rebarboru dáme do většího kastrolu a přidáme 200 g cukru. Přivedeme do varu, oheň stáhneme a za častého míchání vaříme mírně, až nám vznikne hustá omáčka. Asi 15-20 minut. Jsou-li jahody větší, rozkrojíme na polovinu a vmícháme do rebarborové omáčky. Povaříme velice krátce - 2 minuty, aby jahody neztratily barvu. Dáme do chladna asi tak na 30 minut.
2
Tvaroh dáme do větší mísy. Přidáme jemně nastrouhanou kůru z pomeranče a vmícháme 100 g cukru a vanilkový cukr. V jiné míse vyšleháme šlehačku s 1 lžící cukru. Opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku po částech do tvarohové náplně. V nízké misce smícháme pomerančový džus s likérem. Polovinu piškotů namáčíme po obou stranách do džusu a klademe na dno 3-l dezertní mísy. Piškoty přikryjeme polovinou tvarohové náplně a na ni dáme polovinou ovoce. Opakujeme vrstvy, piškoty namočené v džusu, (zbytek džusu vycákáme na piškoty), tvarohová náplň a nakonec ovoce. Misku dáme na větší talíř anebo plech v případě přetečení. Lehce přikryjeme a dáme nejméně na 6 hodin do lednice.
3
Tiramisu vydrží v lednici 2 dny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Obrácené rebarborové řezy II.

Obrácené rebarborové řezy II.

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 9. 4. 2008 21:23

    Kombinaci jahody - rebarbora mám vyzkoušenou v jiném moučníku a je výborná, chuťově se to doplňuje a hezky to i vypadá...Tohle příležitostně zkusím , vypadá to dobře;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Syrové Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Cukrářské piškoty Jahody Pomeranč Pomerančový džus Pomerančový likér Rebarbora Smetana ke šlehání Tvaroh Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Rebarborový dort II.

Rebarborový dort II.

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Tatarka

Tatarka

Drožďové knedlíčky - kořeněné

Drožďové knedlíčky - kořeněné

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

Domácí kuřecí paštika

Domácí kuřecí paštika

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

46
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
25
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
21
Králík v zelenině s hořčicí
Králík v zelenině s…
19
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
19
Výborný a rychlý švestkový koláč s mákem
Výborný a rychlý…

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

  • Recepty.cz
  • Jahodovo-rebarborové tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact