Tato jednoduchá variace na tradiční italské tiramisu si vás okamžitě získá. Základem dezertu je mascarpone a čerstvé jahody. Nechybí ani cukrářské piškoty namáčené do sladkého sirupu.
Vodu a cukr uvaříme na sirup. Po odstavení ze sporáku přidáme šťávu z jednoho citronu a necháme vychladnout. Mascarpone vymícháme se 400 g rozmixovaných jahod a vanilkovým cukrem (podle chuti můžeme přidat ještě práškový cukr). V druhé misce vyšleháme smetanu a smícháme s jahodovou směsí. Piškoty namáčíme ve vychladlém sirupu a vyložíme nimi dno dortové formy.
Navrstvíme 1/2 krému, posypeme nadrobno nakrájenými jahodami a postup opakujeme. Vrch hustě posypeme kakaovým práškem. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne.
Pokud tam není mascarpone, nelze nazývat Tiramisu!!!! Co takhle Jahodový mišmaš?
Gabriela
|9. 6. 2007 20:18
Já dávám za 1 jak za chuť tak za super nápad s pomazánkovým máslem. Nahradila jsem podlouhlé piškoty obyčejnými (dělala jsem do malých misek) a místo ve sladkém sirupu jsem je jen máčela v kávě. Ještě jsem přisladila krém, jinak jsem se držela tohoto postupu a bylo to skutečně vynikající. Jen se zaprášilo :o)Doporučuji vyzkoušet.
Lenka Vávrova
|8. 6. 2007 08:37
Souhlasím s Markétou, mascarpone je prostě do těchto moučníků nejlepší a pomazánkovým máslem se prostě nedá nahradit! Myslím, že moučník se nedá nazvat tiramisu, má to s tím společné možná jen ty piškoty.
Anonym
|7. 6. 2007 16:43
Markéto,kdo neochutná,nevěří!!!!!!!!!!!
Markéta
|7. 6. 2007 16:23
No nevím, slané pomazánkové máslo mi k tomu vůbec nesedí, možná bych ho nahradila mascarponem.
Miroslava Severová
|6. 6. 2007 07:37
Dělala jsem podobný dezert, smíchala jsem netučný tvaroh a zakysanou smetanu, přidala 1 vanilkový cukr, do té samé misky nasypala kulaté piškoty a rozmačkala jahody.Promíchala,dala do misek a do lednice ztuhnout. Navrch ještě ozdobit jahodami.Tvůj recept také vyzkouším, akorát ty piškoty namočím do rozpustné kávy(bez alkoholu aby mohly i děti.