• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodové tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové tiramisu

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškot
    • 40
      g máslo
    • 6
      ks vejce
    • 90
      g cukr krystal
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • citronová kůra + trocha griotky
  • Krém
    • 200
      ml voda
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      g cukr krystal
    • 500
      g jahody
    • 2
      ks šlehačka
    • 1
      balíček želatina
    • 2
      ks mascarpone
  • Poleva
    • 500
      g jahody
    • 1
      ks želatina

Postup přípravy receptu

1
Našleháme žloutky s půlkou cukru, přidáme vlahé máslo a střídavě tuhý sníh z bílků, do kterého jsme nakonec opatrně vešlehali druhou polovinu cukru a mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru. V mírné troubě upečeme na vymazaném a vysypaném plechu piškot.
2
Necháme vychladit a připravíme si náplň. Nejdříve umixujeme mascarpone, cukr a šlehačky. Pak si připravíme jahodový protlak tak, že jahody rozmixujeme, přidáme cukr, vanilkový cukr a želatinu podle návodu na sáčku, jen s tím rozdílem, že dáme ne 250 ml vody, ale jen 200 ml na jeden sáček.
3
Vešleháme do jahod. Pokud by se želatina v jahodách špatně rozmíchala, celou směs zahřejeme a rozmícháme. Vychladlou jahodovou dřeň po částech opatrně zamícháme do šlehačkové hmoty.
4
Piškot potřeme naředěnou griotkou, navršíme krém a nakonec poklademe plátky jahod, které zalijeme další želatinou dle návodu na sáčku. Protože mi zbyl roztok griotky, rozpustila jsem želatinu v něm.
5
Přestože jsem vyloženě improvizovala, vznikly mi nejlepší jahodové řezy, které jsem kdy pekla!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM | 3. 3. 2008 09:01

    Výborné, hodnotím za 1.Místo jahod jsem použila jahodovou dřeň z mrazáku.Tuto dřeň jsem zahřála a rozpustila v ní želatinu.Vodu už jsem nepřidávala.Bylo to vynikající, krém ztuhnul tak akorát.

  • Věra Sixtová | 21. 5. 2007 13:29

    Chuťově to nemá chybu. Stačí poloviční dávka. Krém jsem dělala podle návodu, ale byl řídký. Takže doporučuji dávat do jahodového protlaku více želatiny.

  • Jana z VM | 11. 7. 2005 08:16

    Tak jsem je dělala s borůvkama. Ta barvička!!!!!!!Bylo to nádherné jak na pohled, tak na jídlo!! Úplně se rozplýtaly na jazyku. Spoustu lidí si na této dobrotě pochutnalo. Ikdyž to trošku déle trvá s přípravou, stojí to za to!! Jenom si myslím, že mně ta krémová hmota mohla ještě více ztuhnout, když tam byla i želatina. Ale zase - borůvky byly plné šťávy, takže to bylo asi tím. Ale drželo to dostatečně tak, aby se to dalo dobře ukrojit, přenést na talířek a tvar to drželo výborně. Nahoru jsme dala nejnom borůvky, ale také plátky jahod a zalila červenou želatinhou. Prostě PARÁDA !!!!!!!!!!!!!!! :o))

  • kuchařinka | 6. 7. 2005 13:30

    Určitě to vyzkouším vypadá to dobře

  • Jana z VM | 1. 7. 2005 12:45

    Toto super tiramisu by se správně mělo jmenovat "Tiché jahodové tiramisu". Doufám, že až to budu vyrábět, ještě budou jahody. Mám totiž pořád namyšleno tolik, tolik receptů na vyzkoušení, že se to prostě nedá!! :o))

  • Jana Tichá | 1. 7. 2005 11:22

    Ještě na doplnění - řezy nechám v lednici ztuhnout do druhého dne přikryté mikroten. sáčkem a pak krájím na velké čtverce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dezerty Pečení Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krystal Jahody Mascarpone Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Voda Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Mřížkový dýňový koláč

Mřížkový dýňový koláč

Kuskus na čínský způsob

Kuskus na čínský způsob

Pečená francouzská bageta plněná kuřecím salátem

Pečená francouzská bageta plněná…

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

130
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
53
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
49
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
40
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Jahodové tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact