• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodové tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové tiramisu

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškot
    • 40
      g máslo
    • 6
      ks vejce
    • 90
      g cukr krystal
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • citronová kůra + trocha griotky
  • Krém
    • 200
      ml voda
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      g cukr krystal
    • 500
      g jahody
    • 2
      ks šlehačka
    • 1
      balíček želatina
    • 2
      ks mascarpone
  • Poleva
    • 500
      g jahody
    • 1
      ks želatina

Postup přípravy receptu

1
Našleháme žloutky s půlkou cukru, přidáme vlahé máslo a střídavě tuhý sníh z bílků, do kterého jsme nakonec opatrně vešlehali druhou polovinu cukru a mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru. V mírné troubě upečeme na vymazaném a vysypaném plechu piškot.
2
Necháme vychladit a připravíme si náplň. Nejdříve umixujeme mascarpone, cukr a šlehačky. Pak si připravíme jahodový protlak tak, že jahody rozmixujeme, přidáme cukr, vanilkový cukr a želatinu podle návodu na sáčku, jen s tím rozdílem, že dáme ne 250 ml vody, ale jen 200 ml na jeden sáček.
3
Vešleháme do jahod. Pokud by se želatina v jahodách špatně rozmíchala, celou směs zahřejeme a rozmícháme. Vychladlou jahodovou dřeň po částech opatrně zamícháme do šlehačkové hmoty.
4
Piškot potřeme naředěnou griotkou, navršíme krém a nakonec poklademe plátky jahod, které zalijeme další želatinou dle návodu na sáčku. Protože mi zbyl roztok griotky, rozpustila jsem želatinu v něm.
5
Přestože jsem vyloženě improvizovala, vznikly mi nejlepší jahodové řezy, které jsem kdy pekla!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM | 3. 3. 2008 09:01

    Výborné, hodnotím za 1.Místo jahod jsem použila jahodovou dřeň z mrazáku.Tuto dřeň jsem zahřála a rozpustila v ní želatinu.Vodu už jsem nepřidávala.Bylo to vynikající, krém ztuhnul tak akorát.

  • Věra Sixtová | 21. 5. 2007 13:29

    Chuťově to nemá chybu. Stačí poloviční dávka. Krém jsem dělala podle návodu, ale byl řídký. Takže doporučuji dávat do jahodového protlaku více želatiny.

  • Jana z VM | 11. 7. 2005 08:16

    Tak jsem je dělala s borůvkama. Ta barvička!!!!!!!Bylo to nádherné jak na pohled, tak na jídlo!! Úplně se rozplýtaly na jazyku. Spoustu lidí si na této dobrotě pochutnalo. Ikdyž to trošku déle trvá s přípravou, stojí to za to!! Jenom si myslím, že mně ta krémová hmota mohla ještě více ztuhnout, když tam byla i želatina. Ale zase - borůvky byly plné šťávy, takže to bylo asi tím. Ale drželo to dostatečně tak, aby se to dalo dobře ukrojit, přenést na talířek a tvar to drželo výborně. Nahoru jsme dala nejnom borůvky, ale také plátky jahod a zalila červenou želatinhou. Prostě PARÁDA !!!!!!!!!!!!!!! :o))

  • kuchařinka | 6. 7. 2005 13:30

    Určitě to vyzkouším vypadá to dobře

  • Jana z VM | 1. 7. 2005 12:45

    Toto super tiramisu by se správně mělo jmenovat "Tiché jahodové tiramisu". Doufám, že až to budu vyrábět, ještě budou jahody. Mám totiž pořád namyšleno tolik, tolik receptů na vyzkoušení, že se to prostě nedá!! :o))

  • Jana Tichá | 1. 7. 2005 11:22

    Ještě na doplnění - řezy nechám v lednici ztuhnout do druhého dne přikryté mikroten. sáčkem a pak krájím na velké čtverce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dezerty Pečení Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krystal Jahody Mascarpone Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Voda Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Květákový nákyp jako příloha

Květákový nákyp jako příloha

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Cuketovo-čokoládový koláč

Cuketovo-čokoládový koláč

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Mléčná žampionová omáčka

Mléčná žampionová omáčka

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

52
Okurkový salát na uskladnění
Okurkový salát na…
34
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
33
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
30
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
30
Kynuté borůvkové knedlíky
Kynuté borůvkové knedlíky

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Cítíte se provinile kvůli prokrastinaci? Tipy, jak přestat odkládat úkoly

Blesk.cz Zpěvačka Monika Absolonová (48): Slzy kvůli rekonstrukci chalupy! Neměla jsem architekta, přiznala

Zpěvačka Monika Absolonová (48): Slzy kvůli rekonstrukci chalupy! Neměla jsem architekta, přiznala

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Jahodové tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact