• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodové tiramisu
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové tiramisu

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové tiramisu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškot
    • 40
      g máslo
    • 6
      ks vejce
    • 90
      g cukr krystal
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • citronová kůra + trocha griotky
  • Krém
    • 200
      ml voda
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      g cukr krystal
    • 500
      g jahody
    • 2
      ks šlehačka
    • 1
      balíček želatina
    • 2
      ks mascarpone
  • Poleva
    • 500
      g jahody
    • 1
      ks želatina

Postup přípravy receptu

1
Našleháme žloutky s půlkou cukru, přidáme vlahé máslo a střídavě tuhý sníh z bílků, do kterého jsme nakonec opatrně vešlehali druhou polovinu cukru a mouku s práškem do pečiva a citronovou kůru. V mírné troubě upečeme na vymazaném a vysypaném plechu piškot.
2
Necháme vychladit a připravíme si náplň. Nejdříve umixujeme mascarpone, cukr a šlehačky. Pak si připravíme jahodový protlak tak, že jahody rozmixujeme, přidáme cukr, vanilkový cukr a želatinu podle návodu na sáčku, jen s tím rozdílem, že dáme ne 250 ml vody, ale jen 200 ml na jeden sáček.
3
Vešleháme do jahod. Pokud by se želatina v jahodách špatně rozmíchala, celou směs zahřejeme a rozmícháme. Vychladlou jahodovou dřeň po částech opatrně zamícháme do šlehačkové hmoty.
4
Piškot potřeme naředěnou griotkou, navršíme krém a nakonec poklademe plátky jahod, které zalijeme další želatinou dle návodu na sáčku. Protože mi zbyl roztok griotky, rozpustila jsem želatinu v něm.
5
Přestože jsem vyloženě improvizovala, vznikly mi nejlepší jahodové řezy, které jsem kdy pekla!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM | 3. 3. 2008 09:01

    Výborné, hodnotím za 1.Místo jahod jsem použila jahodovou dřeň z mrazáku.Tuto dřeň jsem zahřála a rozpustila v ní želatinu.Vodu už jsem nepřidávala.Bylo to vynikající, krém ztuhnul tak akorát.

  • Věra Sixtová | 21. 5. 2007 13:29

    Chuťově to nemá chybu. Stačí poloviční dávka. Krém jsem dělala podle návodu, ale byl řídký. Takže doporučuji dávat do jahodového protlaku více želatiny.

  • Jana z VM | 11. 7. 2005 08:16

    Tak jsem je dělala s borůvkama. Ta barvička!!!!!!!Bylo to nádherné jak na pohled, tak na jídlo!! Úplně se rozplýtaly na jazyku. Spoustu lidí si na této dobrotě pochutnalo. Ikdyž to trošku déle trvá s přípravou, stojí to za to!! Jenom si myslím, že mně ta krémová hmota mohla ještě více ztuhnout, když tam byla i želatina. Ale zase - borůvky byly plné šťávy, takže to bylo asi tím. Ale drželo to dostatečně tak, aby se to dalo dobře ukrojit, přenést na talířek a tvar to drželo výborně. Nahoru jsme dala nejnom borůvky, ale také plátky jahod a zalila červenou želatinhou. Prostě PARÁDA !!!!!!!!!!!!!!! :o))

  • kuchařinka | 6. 7. 2005 13:30

    Určitě to vyzkouším vypadá to dobře

  • Jana z VM | 1. 7. 2005 12:45

    Toto super tiramisu by se správně mělo jmenovat "Tiché jahodové tiramisu". Doufám, že až to budu vyrábět, ještě budou jahody. Mám totiž pořád namyšleno tolik, tolik receptů na vyzkoušení, že se to prostě nedá!! :o))

  • Jana Tichá | 1. 7. 2005 11:22

    Ještě na doplnění - řezy nechám v lednici ztuhnout do druhého dne přikryté mikroten. sáčkem a pak krájím na velké čtverce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dezerty Pečení Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krystal Jahody Mascarpone Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Voda Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Loupáčky zadělávané v domácí pekárně

Česneková pomazánka - nejlepší

Česneková pomazánka - nejlepší

Máslový ležák proti depresi

Máslový ležák proti depresi

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Houbovo-smetanová krkovička

Houbovo-smetanová krkovička

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

184
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
71
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
38
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
37
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
35
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

  • Recepty.cz
  • Jahodové tiramisu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact