• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy z Galaretky
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové řezy z Galaretky

autor: Zdeňka z O.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové řezy z Galaretky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Placky
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g cukr
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,20
      l rostlinný olej
    • 0,20
      l mléko
    • prášek do pečiva
    • marmeláda
  • Náplň
    • 3
      ks šlehačka
    • 2
      ks jahodový kompot
    • 3
      ks galaretka Jahodové
  • Poleva
    • 1
      ks galaretka

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem a olejem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a sníh z bílků. Upečeme na velkém plechu při 200 °C. Vychladlý korpus potřeme marmeládou a poklademe odkapanými jahodami. Šťávu z kompotů doplníme do 3/4 l vodou a dáme vařit. Odstavíme a do horké vmícháme 3 Galaretky (želatina dovážená z Polska). Mícháme do rozpuštění a necháme vychladit. Mezitím vyšleháme dotuha šlehačky a když začne želatina tuhnout, po částech ji vmícháváme do šlehačky.
2
Kolem piškotu vytvoříme okraj z alobalu nebo použijeme rantlík z nerezového plechu. Směs nalijeme na korpus a necháme ztuhnout. Připravíme si poslední Galaretku podle návodu na sáčku (želatinu rozmícháme v 1/2 l horké vody do rozpuštění) a zchladlou nalijeme na náplň.<BR>Místo tohoto korpusu můžeme upéct 2 tenké piškotové pláty a slepit je marmeládou, moučník bude vypadat stejně jako jahodové kostky z cukrárny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy

Jahodové řezy

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janka | 25. 1. 2023 14:13

    tak se mi zdá že galaretku jsem měla dělat už v čera :)

  • acid | 14. 4. 2016 15:10

    proč používáte potraviny z Polska, a přitom ještě tvrdíte jak dlouho to trvá? Já toto peču již 10 let z českých potravin a je to asi tak o 2 hodiny rychlejší. Želatina dr.Oetker tuhne za pár minut... svět se zbláznil... :'(

  • Lenka | 25. 2. 2016 10:57

    Upekla jsem a povedly se moc :-) Akorát napoprvé jsem dělala z celé dávky a neměla jsem šanci, aby se to vešlo na plech. Nemáte někdo nějaký fígl? Napodruhé jsem dělala ze 2/3 do dortové formy. Vešlo se, byla plná po okraj (průměr 24 cm) a úplně to pro rodinnou oslavu stačilo. :-) Opravdu skvělé :-)

  • Pavla | 21. 6. 2015 16:25

    V tescu mají galaretku - kupovala jsem ji v 5ti barvách. Fialovou, tyrkysovou, modrou, zelenou a zlutou ;-) taky se s ní trápím, dneska poprvé ;-)

  • Hanďourek | 16. 8. 2012 12:35

    Upekla jsem řezy mamče k svátku a jsou moc dobré, lepší než ty kupované jahodové kostky. Všem moc chutnaly, i mé nadřízené v práci která je nemusí. Jinak jsem měla také problém sehnat tu jahodovou želatinu.

  • Blanka | 5. 5. 2007 17:12

    Ach jo, ani za Boha nemůžu sehnat Galaretku, v Lidlu u nás mají jen citronovou a v sousedním městě dokonce ani tu. Nevíte ještě o nějakém obchodě kromě Lidlu, kde mají jahodovou Galaretku??nebo to vážně musím jet do Polska:o))???

  • Anonym | 22. 4. 2007 21:09

    Blanko, ja to tu uz popisovala, ze jsem byla poprve prekvapena, jak dlouho to trvalo a bala jsem se, ze to snad nikdy neztuhne, ale nakonec ztuhlo, nebojte. Uz jsem delala 2x ;-)Podruhe jsem dokonce rozpustila galaretku na tu tenkou vrstvu nahoru a zapomnela na to, odjela s manzelem nakupovat, vratila se po vice jak hodine a bylo to akorat :-D Jen jsem ji nalila nahoru a dala opet do chladna.

  • Zdeňka | 22. 4. 2007 19:03

    Blanko,Galaretka tuhne docela pomalu,chce to trpělivost.Protože se dává poloviční množství tekutiny než je v návodu,ztuhne krásně.Chce to vystihnout okamžik,kdy ještě není želatina úplně tuhá,ale už začíná houstnout.Poprvé jsem měla taky strach,že to neutrefím,ale povedlo se.Určitě se povede i Vám.

  • Blanka | 22. 4. 2007 12:50

    Tak tenhle zákusek miluju a kupuju si ho běžně v cukrárně!!!Chtěla bych ho co nejdřív vyzkoušet, jenže mám špatné zkušenosti s želatinou. Když jsem chtěla dělat nějaký moučník s želatinou, nikdy neztuhla..nebo jsem možná nebyla trpělivá!Zkoušela jsem např. želatinu od Dk. Oetkra (v prášku) a udělala vše přesně podle návodu a i když jsem hrnec později dala do lednice, želatina netuhla..tak jsem se naštvala a vodu vylila:o)..prosím poradte mi jak dlouho má želatina tuhnout a při jaké konzistenci ji mám vmíchat do šlehačky?až když je z ní rosol??Děkuju vám moc..

  • iveta horova | 22. 4. 2007 08:44

    Dort jsem take už dělala a byl moc dobrý. včera jsem vyzkoušela z borůvek a také je dobrý.Místo galaretky jsem použila želatinový ztužovač za studena od Dr.oetkera a šlehačku jsem obarvila štávou z borůvek.to samé jsem udělala i se želé. všichni si to pochvalovali.

  • Mirka | 2. 4. 2007 18:53

    Byl to báječnej recept,lahůdka.Doporučuji.

  • Sarka Honzakova | 1. 4. 2007 22:46

    Anonyme a Zdenko...diky za rady. Ja jsem naucena vymazavat a vysypavat. S pecicim papirem jinak nez pod vanocku a pecivo se teprve seznamuji. Vas postup urco vyzkousim, protoze narozeniny dcery se blizi.

  • Květa B. | 1. 4. 2007 15:15

    Dobroučké to je, posílám jedničku.To těsto ale zkusím taky jiné, i když zas tak moc to nevadilo, že nebylo až ke krajům, té šlehačky je tak hodně, že jsem to zaplnila.Až na nějaké technické nedostatky z mé strany se povedlo.

  • Zdeňka | 24. 3. 2007 19:24

    Šárko,jsem moc ráda,že se vám povedlo a chutnalo.Korpus si samozřejmě každý upeče podle sebe,já mám dobrou zkušenost s tímto a dělám to tak,jak radí anonym,nevymazávám okraje.Máte pravdu,že Galaretka tuhne pomalu,dá se to urychlit chlazením kastrolu s želatinou ve studené vodě,ale musí se hlídat,aby neztuhla moc.

  • Anonym | 24. 3. 2007 09:19

    Šárko,když pečete do dortové formy,tak vyložte dno peč. papírem a okraje už nevymazávejte ani nevysypávat moukou.A po upečení nožem těsně u formy vykrojíte boky.

  • Sarka Honzakova | 23. 3. 2007 20:42

    Tak uz je to snezeno, doslova sezraaano :-D Vynikajici, davam za 1* a za 14 na prani dcery opakuji na jeji narozeniny. Delala jsem z 1/2 davky do dortove formy. Mela jsem jen problem s korpusem. Chutove vyborny, ale po upeceni mi dost odskocil od okraje (jako piskot) a byla tam skoro 1 cm mezera. Takze jsem ho potrela marmeladou a snedla, zatimco jsem upekla korpus podle receptu Buchta s rosolem, ktery mam vyzkouseny. Jo a pak to jahodove zele hodne pomalu tuhne, takze pokud delate rosoly podinku nebo klasicke zelatiny, neznepokojujte se, chce to jen o neco pevnejsi vuli a vydrz, pokud se vysledku nemuzete dockat, jako ja ;-) Opravdu vynikajici, jako ten zminovany dort z cukrarny.

  • Sarka Honzakova | 21. 3. 2007 20:15

    Tohle jsem milovala jako zakusek. Jeden rok jsem si to od mamky vyprosila i jako dort z cukrarny k narozeninam. Uz jsem to dlouho nikde nevidela. V Lidlu uz jsem sehnala Galaretku a musim to zkusit.

  • Eva Maršounková | 21. 3. 2007 19:16

    Skvělý zákusek, moc děkuju za recept. Určitě brzy vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2007 07:29

    Zdeňko, běžím do Lidla :-))

  • Zdeňka | 19. 3. 2007 20:43

    Galaretku mají u nás na vesnici v obchodě,bývá i v Lidlu a taky se vozí z Polska.Je na rozdíl od naší želatiny výborně ochucená,není třeba do ní nic přidávat.

  • Jitka | 19. 3. 2007 20:25

    Ta "galaredka" je v čechách běžně k dostání, nebo si jí vozíte z Polska sami?

  • Katka Maršálková | 19. 3. 2007 13:27

    je to želatina, v Polsku se tomu říká "galaretka"

  • Anonym | 19. 3. 2007 12:37

    Co je to galaretka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Galaretka Jahodový kompot Marmeláda Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Nedělní štola

Nedělní štola

Zdravější marokánky

Zdravější marokánky

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Světlý piškotový korpus

Světlý piškotový korpus

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

82
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
46
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
42
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
42
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami,…
39
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Jahodové řezy se zakysanou smetanou
Jahodové řezy se zakysanou smetanou
Jahodové řezy V.
Jahodové řezy V.
Jahodové řezy VII.
Jahodové řezy VII.
Jahodové těstoviny
Jahodové těstoviny
Jahodové tiramisu II.
Jahodové tiramisu II.
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O…
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy z Galaretky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact