• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy z Galaretky
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové řezy z Galaretky

autor: Zdeňka z O.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové řezy z Galaretky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Placky
    • 3
      ks vejce
    • 250
      g cukr
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,20
      l rostlinný olej
    • 0,20
      l mléko
    • prášek do pečiva
    • marmeláda
  • Náplň
    • 3
      ks šlehačka
    • 2
      ks jahodový kompot
    • 3
      ks galaretka Jahodové
  • Poleva
    • 1
      ks galaretka

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem a olejem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko a sníh z bílků. Upečeme na velkém plechu při 200 °C. Vychladlý korpus potřeme marmeládou a poklademe odkapanými jahodami. Šťávu z kompotů doplníme do 3/4 l vodou a dáme vařit. Odstavíme a do horké vmícháme 3 Galaretky (želatina dovážená z Polska). Mícháme do rozpuštění a necháme vychladit. Mezitím vyšleháme dotuha šlehačky a když začne želatina tuhnout, po částech ji vmícháváme do šlehačky.
2
Kolem piškotu vytvoříme okraj z alobalu nebo použijeme rantlík z nerezového plechu. Směs nalijeme na korpus a necháme ztuhnout. Připravíme si poslední Galaretku podle návodu na sáčku (želatinu rozmícháme v 1/2 l horké vody do rozpuštění) a zchladlou nalijeme na náplň.<BR>Místo tohoto korpusu můžeme upéct 2 tenké piškotové pláty a slepit je marmeládou, moučník bude vypadat stejně jako jahodové kostky z cukrárny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy

Jahodové řezy

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janka | 25. 1. 2023 14:13

    tak se mi zdá že galaretku jsem měla dělat už v čera :)

  • acid | 14. 4. 2016 15:10

    proč používáte potraviny z Polska, a přitom ještě tvrdíte jak dlouho to trvá? Já toto peču již 10 let z českých potravin a je to asi tak o 2 hodiny rychlejší. Želatina dr.Oetker tuhne za pár minut... svět se zbláznil... :'(

  • Lenka | 25. 2. 2016 10:57

    Upekla jsem a povedly se moc :-) Akorát napoprvé jsem dělala z celé dávky a neměla jsem šanci, aby se to vešlo na plech. Nemáte někdo nějaký fígl? Napodruhé jsem dělala ze 2/3 do dortové formy. Vešlo se, byla plná po okraj (průměr 24 cm) a úplně to pro rodinnou oslavu stačilo. :-) Opravdu skvělé :-)

  • Pavla | 21. 6. 2015 16:25

    V tescu mají galaretku - kupovala jsem ji v 5ti barvách. Fialovou, tyrkysovou, modrou, zelenou a zlutou ;-) taky se s ní trápím, dneska poprvé ;-)

  • Hanďourek | 16. 8. 2012 12:35

    Upekla jsem řezy mamče k svátku a jsou moc dobré, lepší než ty kupované jahodové kostky. Všem moc chutnaly, i mé nadřízené v práci která je nemusí. Jinak jsem měla také problém sehnat tu jahodovou želatinu.

  • Blanka | 5. 5. 2007 17:12

    Ach jo, ani za Boha nemůžu sehnat Galaretku, v Lidlu u nás mají jen citronovou a v sousedním městě dokonce ani tu. Nevíte ještě o nějakém obchodě kromě Lidlu, kde mají jahodovou Galaretku??nebo to vážně musím jet do Polska:o))???

  • Anonym | 22. 4. 2007 21:09

    Blanko, ja to tu uz popisovala, ze jsem byla poprve prekvapena, jak dlouho to trvalo a bala jsem se, ze to snad nikdy neztuhne, ale nakonec ztuhlo, nebojte. Uz jsem delala 2x ;-)Podruhe jsem dokonce rozpustila galaretku na tu tenkou vrstvu nahoru a zapomnela na to, odjela s manzelem nakupovat, vratila se po vice jak hodine a bylo to akorat :-D Jen jsem ji nalila nahoru a dala opet do chladna.

  • Zdeňka | 22. 4. 2007 19:03

    Blanko,Galaretka tuhne docela pomalu,chce to trpělivost.Protože se dává poloviční množství tekutiny než je v návodu,ztuhne krásně.Chce to vystihnout okamžik,kdy ještě není želatina úplně tuhá,ale už začíná houstnout.Poprvé jsem měla taky strach,že to neutrefím,ale povedlo se.Určitě se povede i Vám.

  • Blanka | 22. 4. 2007 12:50

    Tak tenhle zákusek miluju a kupuju si ho běžně v cukrárně!!!Chtěla bych ho co nejdřív vyzkoušet, jenže mám špatné zkušenosti s želatinou. Když jsem chtěla dělat nějaký moučník s želatinou, nikdy neztuhla..nebo jsem možná nebyla trpělivá!Zkoušela jsem např. želatinu od Dk. Oetkra (v prášku) a udělala vše přesně podle návodu a i když jsem hrnec později dala do lednice, želatina netuhla..tak jsem se naštvala a vodu vylila:o)..prosím poradte mi jak dlouho má želatina tuhnout a při jaké konzistenci ji mám vmíchat do šlehačky?až když je z ní rosol??Děkuju vám moc..

  • iveta horova | 22. 4. 2007 08:44

    Dort jsem take už dělala a byl moc dobrý. včera jsem vyzkoušela z borůvek a také je dobrý.Místo galaretky jsem použila želatinový ztužovač za studena od Dr.oetkera a šlehačku jsem obarvila štávou z borůvek.to samé jsem udělala i se želé. všichni si to pochvalovali.

  • Mirka | 2. 4. 2007 18:53

    Byl to báječnej recept,lahůdka.Doporučuji.

  • Sarka Honzakova | 1. 4. 2007 22:46

    Anonyme a Zdenko...diky za rady. Ja jsem naucena vymazavat a vysypavat. S pecicim papirem jinak nez pod vanocku a pecivo se teprve seznamuji. Vas postup urco vyzkousim, protoze narozeniny dcery se blizi.

  • Květa B. | 1. 4. 2007 15:15

    Dobroučké to je, posílám jedničku.To těsto ale zkusím taky jiné, i když zas tak moc to nevadilo, že nebylo až ke krajům, té šlehačky je tak hodně, že jsem to zaplnila.Až na nějaké technické nedostatky z mé strany se povedlo.

  • Zdeňka | 24. 3. 2007 19:24

    Šárko,jsem moc ráda,že se vám povedlo a chutnalo.Korpus si samozřejmě každý upeče podle sebe,já mám dobrou zkušenost s tímto a dělám to tak,jak radí anonym,nevymazávám okraje.Máte pravdu,že Galaretka tuhne pomalu,dá se to urychlit chlazením kastrolu s želatinou ve studené vodě,ale musí se hlídat,aby neztuhla moc.

  • Anonym | 24. 3. 2007 09:19

    Šárko,když pečete do dortové formy,tak vyložte dno peč. papírem a okraje už nevymazávejte ani nevysypávat moukou.A po upečení nožem těsně u formy vykrojíte boky.

  • Sarka Honzakova | 23. 3. 2007 20:42

    Tak uz je to snezeno, doslova sezraaano :-D Vynikajici, davam za 1* a za 14 na prani dcery opakuji na jeji narozeniny. Delala jsem z 1/2 davky do dortove formy. Mela jsem jen problem s korpusem. Chutove vyborny, ale po upeceni mi dost odskocil od okraje (jako piskot) a byla tam skoro 1 cm mezera. Takze jsem ho potrela marmeladou a snedla, zatimco jsem upekla korpus podle receptu Buchta s rosolem, ktery mam vyzkouseny. Jo a pak to jahodove zele hodne pomalu tuhne, takze pokud delate rosoly podinku nebo klasicke zelatiny, neznepokojujte se, chce to jen o neco pevnejsi vuli a vydrz, pokud se vysledku nemuzete dockat, jako ja ;-) Opravdu vynikajici, jako ten zminovany dort z cukrarny.

  • Sarka Honzakova | 21. 3. 2007 20:15

    Tohle jsem milovala jako zakusek. Jeden rok jsem si to od mamky vyprosila i jako dort z cukrarny k narozeninam. Uz jsem to dlouho nikde nevidela. V Lidlu uz jsem sehnala Galaretku a musim to zkusit.

  • Eva Maršounková | 21. 3. 2007 19:16

    Skvělý zákusek, moc děkuju za recept. Určitě brzy vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová | 20. 3. 2007 07:29

    Zdeňko, běžím do Lidla :-))

  • Zdeňka | 19. 3. 2007 20:43

    Galaretku mají u nás na vesnici v obchodě,bývá i v Lidlu a taky se vozí z Polska.Je na rozdíl od naší želatiny výborně ochucená,není třeba do ní nic přidávat.

  • Jitka | 19. 3. 2007 20:25

    Ta "galaredka" je v čechách běžně k dostání, nebo si jí vozíte z Polska sami?

  • Katka Maršálková | 19. 3. 2007 13:27

    je to želatina, v Polsku se tomu říká "galaretka"

  • Anonym | 19. 3. 2007 12:37

    Co je to galaretka?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Galaretka Jahodový kompot Marmeláda Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

Linecké košíčky s jahodami

Linecké košíčky s jahodami

Fofrperník

Fofrperník

Kuřecí pomazánka

Kuřecí pomazánka

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Rychlé povidlové řezy

Rychlé povidlové řezy

Plněné knedlíky uzeným masem

Plněné knedlíky uzeným masem

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

96
Jablečný (hruškový) závin s tvarohem - kynutý
Jablečný (hruškový)…
44
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
42
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
40
2 x Diviznový sirup + macerát (nejen) proti kašli
2 x Diviznový sirup +…
37
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Sexy kovbojka Beyoncé až po uši v maléru: Zloději jí ukradli dosud nevydanou hudbu!

Sexy kovbojka Beyoncé až po uši v maléru: Zloději jí ukradli dosud nevydanou hudbu!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Jahodové řezy se zakysanou smetanou
Jahodové řezy se zakysanou smetanou
Jahodové řezy V.
Jahodové řezy V.
Jahodové řezy VII.
Jahodové řezy VII.
Jahodové těstoviny
Jahodové těstoviny
Jahodové tiramisu II.
Jahodové tiramisu II.
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O…
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy z Galaretky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact