• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy VII.
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové řezy VII.

autor: Jitka Malinová
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové řezy VII.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Piškot
    • 4
      ks vejce
    • 180
      g cukr krupice
    • 4
      lžíce horká voda
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček želatina
    • 1
      kg jahody čerstvé
    • 1
      svazek meduňka lístky
    • 120
      g cukr krupice
    • 1
      špetka kyselina citronová

Postup přípravy receptu

1
Piškot: žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, postupně zašleháme horkou vodu, přidáme mouku a pomalu vmícháme sníh z bílků.
2
Upečeme na vymaštěném a moukou vysypaném plechu.
3
Želatina: želatinu si namočíme asi na 1/2 hod. do 1 dcl studené vody, svaříme 1/4 l vody se 120 g cukru, přidáme na špičku nože kyselinu citronovou a necháme mírně schladnout.
4
Přidáme rozpuštěnou želatinu a za stálého míchání necháme vychladnout.
5
Na studený piškot klademe půlky jahod - čím větší, tím lepší, oprané lístky meduňky klademe mezi jadody - na ozdobu.
6
Zpola tuhnoucí želatinu klademe na jahody, rovnoměrně rozetřeme, měla by vytvořit hladinu jako ledová plocha.
7
Dáme do ledničky ztuhnout.
8
Podáváme se šlehačkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Chilli con Carne VII.

Chilli con Carne VII.

Biskupský chlebíček VII.

Biskupský chlebíček VII.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 19. 6. 2014 12:52

    Kde je tvaroh?

  • 9 | 7. 3. 2011 18:10

    hele ty malino lízal bych ti píču,a kozy :-P :-P :-P

  • Hanka | 4. 2. 2011 18:01

    Nevím,co je na řezu složitého.Je to suchá buchta s ovocem,žádný krém :-\

  • alena | 4. 11. 2010 13:43

    vyzerato na fajny kolac

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Horká voda Jahody Kyselina citronová Meduňka Polohrubá mouka Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Vynikající tvarohové lívance

Vynikající tvarohové lívance

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Játra v rajčatové omáčce s hranolkama

Pohanka na sladko

Pohanka na sladko

Čokoládový krém II.

Čokoládový krém II.

Čerstvé těstoviny s chřestem

Čerstvé těstoviny s chřestem

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

21
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
17
Lehké piškotové řezy
Lehké piškotové řezy
13
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
13
Kuřecí prsa na kari (minutka)
Kuřecí prsa na kari …
12
Kuřecí prsa v hořčičné omáčce
Kuřecí prsa v hořčičné…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Jahodové řezy Sandra
Jahodové řezy Sandra
Jahodové řezy se zakysanou smetanou
Jahodové řezy se zakysanou smetanou
Jahodové řezy V.
Jahodové řezy V.
Jahodové řezy z Galaretky
Jahodové řezy z Galaretky
Jahodové těstoviny
Jahodové těstoviny
Jahodové tiramisu II.
Jahodové tiramisu II.
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy VII.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact