Těsto: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme olej, vodu, promícháme a přisypeme mouku s kypřidlem. Opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím nebo fólií a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C dorůžova (cca 12 minut). Během chladnutí po upečení je dobré opatrně sundat pečící papír.
2
Smetanu s cukry a ztužovačem vyšleháme dotuha, přisypeme nadrobno pokrájené zralé, ale pevné jahody a opatrně je do smetany vmícháme.
3
Vychladlý plát těsta rozpůlíme, jeden díl rovnoměrně potřeme větší polovinou jahodovo-smetanové náplně, tu pak zakryjeme druhým dílem piškotového plátu a ten potřeme zbylou náplní. Řez dáme do chladna krátce proležet, pokud se na řez nevrhnete okamžitě.
4
Před podáváním řezy pokrájíme na požadované tvary: kostky či obdélníky, které dozdobíme dle chuti a fantazie jahodou nebo šlehačkou...
Autor recepty 73, ďakujem za tento skvelý recept na rezy. Nedúfala som že sa mi takto krásne podaria a budú také dobré. Veľká pochvala od celej rodiny.
Simona
|11. 5. 2016 07:49
Děkujeme za recept!! Dětem i manželovi moc chutnalo a chtějí je znova
Z.M.
|9. 5. 2016 19:20
Výborné a opravdu velmi snadné řezy, které mizí závratnou rychlostí <3