Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, do které postupně po lžících přidáme vodu a olej. Potom přimícháme mouku a kakao a nakonec ručně zlehka vmícháme z bílků ušlehaný sníh. Pečeme na vymazaném a hrubou moukou vysypaném plechu asi 20 minut na 190o C.
2
Po upečení necháme vychladnout, potom potřeme tenkou vrstvou marmelády a poklademe půlkami jahod. Zalijeme čokoládovým krémem a necháme uležet.
3
**Čokoládový krém:** ušleháme šlehačku a dáme na chvíli do chladničky. Mezitím ve vodě rozpustíme želatinu, přidáme rozpuštěnou čokoládu ( můžeme nahřát v mikrovlnce, nevaříme ) a pořádně zamícháme, přidáme smetanu a šlehačku, zamícháme. Podle chuti přisladíme, ale není nutné.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jarka
|7. 2. 2013 08:46
Řezy vypadají nádherně a tak se o ně dnes pokusím! <3
Iva?
|22. 6. 2011 19:48
Eva má asi lepší řezy než vy, když tak vyskakujete?! Určitě by ráda odpověděla, kdyby byla otázka viditelná. Slušnost? Netykat autorovi receptu, drahoušku :-* !
Zdroj receptu jsem uvedla, foto je moje a s autorkou si dopisuji mimo tyhle stránky. Ivo, děkuji za Tvoji SKUTEČNOU starostlivost :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Recept jsem zjednodušila, i když řezy vypadají na obrázku složitě jsou jednoduché a výborné :-) :-) :-) .
iva
|22. 6. 2011 14:39
když opisujes recept a nekdo reaguje, tak se aspon omluv, to je slušnost, psala ti sama autorka :-(
Eva1
|21. 6. 2011 20:29
Želatinový ztužovač je výborný , odpovídá asi 7 plátkům želatiny, takže krásně ztuhl. Želatinu skoro vůbec nepoužívám.
Yanah
|21. 6. 2011 07:12
:-! hmm, pekný recept, že ? ... aj na vareche som s ním mala veľký úspech ;-)
a stuhlo to dobre s tým želatinovým stužovačom od dr. oetkera ???? ... lebo mne sa zdá ten žel. stužovač slabý na to množstvo surovín, v pôvodnom recepte mám 20g práškovej želatiny :-!