• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy IV.
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové řezy IV.

autor: aknesad
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
11fotografií
Nahrát fotku
 

Základem tohoto vynikajícího dezertu je piškotové těsto, uvnitř kterého se skrývají lahodné plátky jahod. Můžete si ho dopřát třeba jen tak k odpolední kávě, ale dá se využít i při slavnostnějších příležitostech. Zvlášť když jej pocukrujete a pěkně ozdobíte čerstvými jahodami.

Suroviny

12 porce
    • 5
      lžíce voda vlažná
    • 4
      ks vejce
    • moučkový cukr na posypání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 300
      g jahody
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 150
      g jahodová marmeláda
    • 200
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s mletým cukrem a vodou do pěny. Pak přidáme mouku a sníh.

RADA: Jak skladovat vejce

2
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C.

RADA: Kam na samosběr jahod a kolik utratíte?

3
Piškot rozkrojíme na dvě půlky. Jednu polovinu namažeme marmeládou a poklademe plátky jahod. Na ně dáme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a přiklopíme druhou polovinou piškotu.
4
Trošku zatížíme a do druhého dne necháme vychladit. Povrch posypeme mletým cukrem a každý kousek můžeme ozdobit jahodou.

RADA: Ty nejlepší dezerty z jahod

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Jahodová sněhová roláda

Jahodová sněhová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivča R. | 13. 3. 2006 15:29

    Je to vynikající, děti to snědly na posezení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty Těsta Piškotové
Moučníky Řezy Květen Červen Červenec Srpen Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jahodová marmeláda Jahody Moučkový cukr Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Voda

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Cibulové hovězí

Cibulové hovězí

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

16
Ananasové řezy
Ananasové řezy
15
Chřestové Caprese
Chřestové Caprese
12
Brokolicová krémová polévka
Brokolicová krémová…
11
Skořicová buchta
Skořicová buchta
11
Rajčatový hamburger
Rajčatový hamburger

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Jahodové ravioli
Jahodové ravioli
Jahodové řezy
Jahodové řezy
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy s bílou čokoládou
Jahodové řezy s bílou čokoládou
Jahodové řezy s pudinkem a želé
Jahodové řezy s pudinkem a želé
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact