• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy IV.
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové řezy IV.

autor: aknesad
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
11fotografií
Nahrát fotku
 

Základem tohoto vynikajícího dezertu je piškotové těsto, uvnitř kterého se skrývají lahodné plátky jahod. Můžete si ho dopřát třeba jen tak k odpolední kávě, ale dá se využít i při slavnostnějších příležitostech. Zvlášť když jej pocukrujete a pěkně ozdobíte čerstvými jahodami.

Suroviny

12 porce
    • 5
      lžíce voda vlažná
    • 4
      ks vejce
    • moučkový cukr na posypání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 300
      g jahody
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 150
      g jahodová marmeláda
    • 200
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s mletým cukrem a vodou do pěny. Pak přidáme mouku a sníh.

RADA: Jak skladovat vejce

2
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C.

RADA: Kam na samosběr jahod a kolik utratíte?

3
Piškot rozkrojíme na dvě půlky. Jednu polovinu namažeme marmeládou a poklademe plátky jahod. Na ně dáme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a přiklopíme druhou polovinou piškotu.
4
Trošku zatížíme a do druhého dne necháme vychladit. Povrch posypeme mletým cukrem a každý kousek můžeme ozdobit jahodou.

RADA: Ty nejlepší dezerty z jahod

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Jahodová sněhová roláda

Jahodová sněhová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivča R. | 13. 3. 2006 15:29

    Je to vynikající, děti to snědly na posezení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty Těsta Piškotové
Moučníky Řezy Květen Červen Červenec Srpen Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jahodová marmeláda Jahody Moučkový cukr Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Voda

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Zapečené kuřecí závitky II.

Zapečené kuřecí závitky II.

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Cheesecake IV.

Cheesecake IV.

Makové koláčky

Makové koláčky

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Těstoviny se sýrovou omáčkou zapečené

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

471
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
200
Fazole (nejen) se slaninou
Fazole (nejen) se…
94
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
74
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…
61
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Zuzana Belohorcová: Kila jdou dolů! ...i bez Ozempicu

Zuzana Belohorcová: Kila jdou dolů! ...i bez Ozempicu

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Jahodové ravioli
Jahodové ravioli
Jahodové řezy
Jahodové řezy
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy s bílou čokoládou
Jahodové řezy s bílou čokoládou
Jahodové řezy s pudinkem a želé
Jahodové řezy s pudinkem a želé
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact