• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy IV.
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové řezy IV.

autor: aknesad
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
11fotografií
Nahrát fotku
 

Základem tohoto vynikajícího dezertu je piškotové těsto, uvnitř kterého se skrývají lahodné plátky jahod. Můžete si ho dopřát třeba jen tak k odpolední kávě, ale dá se využít i při slavnostnějších příležitostech. Zvlášť když jej pocukrujete a pěkně ozdobíte čerstvými jahodami.

Suroviny

12 porce
    • 5
      lžíce voda vlažná
    • 4
      ks vejce
    • moučkový cukr na posypání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 300
      g jahody
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 150
      g jahodová marmeláda
    • 200
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s mletým cukrem a vodou do pěny. Pak přidáme mouku a sníh.

RADA: Jak skladovat vejce

2
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C.

RADA: Kam na samosběr jahod a kolik utratíte?

3
Piškot rozkrojíme na dvě půlky. Jednu polovinu namažeme marmeládou a poklademe plátky jahod. Na ně dáme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a přiklopíme druhou polovinou piškotu.
4
Trošku zatížíme a do druhého dne necháme vychladit. Povrch posypeme mletým cukrem a každý kousek můžeme ozdobit jahodou.

RADA: Ty nejlepší dezerty z jahod

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Jahodová sněhová roláda

Jahodová sněhová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivča R. | 13. 3. 2006 15:29

    Je to vynikající, děti to snědly na posezení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty Těsta Piškotové
Moučníky Řezy Květen Červen Červenec Srpen Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jahodová marmeláda Jahody Moučkový cukr Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Voda

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza na plech

Pizza na plech

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Špaldové sušenky s čokoládou

Špaldové sušenky s čokoládou

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů

Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a…

Pečené kuře s nádivkou

Pečené kuře s nádivkou

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Míša řezy
Míša řezy
18
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
18
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
17
Šunkofleky-klouzáky
Šunkofleky-klouzáky

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Zdeněk Pohlreich s manželkou v slzách: Zemřela Beluga (†16)!

Zdeněk Pohlreich s manželkou v slzách: Zemřela Beluga (†16)!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Další doporučené recepty:

Jahodové ravioli
Jahodové ravioli
Jahodové řezy
Jahodové řezy
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy s bílou čokoládou
Jahodové řezy s bílou čokoládou
Jahodové řezy s pudinkem a želé
Jahodové řezy s pudinkem a želé
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact