• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy IV.
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové řezy IV.

autor: aknesad
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
11fotografií
Nahrát fotku
 

Základem tohoto vynikajícího dezertu je piškotové těsto, uvnitř kterého se skrývají lahodné plátky jahod. Můžete si ho dopřát třeba jen tak k odpolední kávě, ale dá se využít i při slavnostnějších příležitostech. Zvlášť když jej pocukrujete a pěkně ozdobíte čerstvými jahodami.

Suroviny

12 porce
    • 5
      lžíce voda vlažná
    • 4
      ks vejce
    • moučkový cukr na posypání
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 300
      g jahody
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • 150
      g jahodová marmeláda
    • 200
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky s mletým cukrem a vodou do pěny. Pak přidáme mouku a sníh.

RADA: Jak skladovat vejce

2
Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C.

RADA: Kam na samosběr jahod a kolik utratíte?

3
Piškot rozkrojíme na dvě půlky. Jednu polovinu namažeme marmeládou a poklademe plátky jahod. Na ně dáme ušlehanou smetanu s vanilkovým cukrem a přiklopíme druhou polovinou piškotu.
4
Trošku zatížíme a do druhého dne necháme vychladit. Povrch posypeme mletým cukrem a každý kousek můžeme ozdobit jahodou.

RADA: Ty nejlepší dezerty z jahod

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Jahodová sněhová roláda

Jahodová sněhová roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivča R. | 13. 3. 2006 15:29

    Je to vynikající, děti to snědly na posezení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty Těsta Piškotové
Moučníky Řezy Květen Červen Červenec Srpen Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jahodová marmeláda Jahody Moučkový cukr Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vejce Voda

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Paprikový salát

Paprikový salát

Jablečný koláč IV.

Jablečný koláč IV.

Chodský koláč

Chodský koláč

Brokolicovo-bramborové placičky

Brokolicovo-bramborové placičky

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami

Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka…

Sacher dort

Sacher dort

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Lososové sashimi

Lososové sashimi

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

62
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
39
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
36
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
32
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
29
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Jahodové ravioli
Jahodové ravioli
Jahodové řezy
Jahodové řezy
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy s bílou čokoládou
Jahodové řezy s bílou čokoládou
Jahodové řezy s pudinkem a želé
Jahodové řezy s pudinkem a želé
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact