• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové řezy

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 6
      ks žloutek
    • 180
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 6
      ks bílek
    • 200
      g polohrubá mouka
  • Náplň
    • 700
      g jahody
    • 100
      g cukr
    • 3
      plátek červená želatina
    • 6
      plátek bílá želatina
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks citron
    • 250
      ml podmáslí
    • 2,50
      kelímek šlehačka 2 a 1/2 kelímku (po 200 g)
  • Na polevu
    • 1
      balíček jahodový pudink
    • 500
      ml voda
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
**Piškotový korpus:** žloutky s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem utřeme do husté pěny. Bílky s vodou lehce ušleháme, postupně přisypáváme druhou polovinu cukru a ušleháme pevný sníh. Pevný sníh zlehka zapracujeme do pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, uhladíme povrch a pečeme 25-30 minut. Prvních 15 minut troubu neotevíráme, aby se těsto nesrazilo. Po 25 minutách zkusíme špejlí nebo párátkem, jak je těsto upečené a podle potřeby ještě dopečeme.
2
**Náplň:** želatinu rozpustíme ve studené vodě, jahody omyjeme a polovinu z nich rozmačkáme. Zbytek jahod smícháme s podmáslím, vanilkou, cukrem a vmícháme do rozmačkaného základu. Do směsi přidáme vymačkanou želatinu, důkladně promícháme a necháme vychladnout.
3
**Poleva:** do vroucí vody zavaříme jahodový pudink rozkvedlaný v troše vody s cukrem. Krátce povaříme.
4
Piškotový korpus rozkrojíme a rovnoměrně navrstvíme ztuhlou jahodovou hmotu. Přiklopíme vrchní díl moučníku a opatrně zalijeme polevou z jahodového pudinku. Po vychlazení zdobíme šlehačkou a kouskem čerstvé jahody. Opatrně krájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela Žihlová | 2. 3. 2008 13:09

    Tu šlehačku jsem tam nedala. Nechala sem všechno ztuhnout ve formě přes noc a nakonec to druhý den bylo pevné. Všem chutnalo. Těsto je dobré, piškotové a náplň z jahod taková svěží.

  • Lenka S | 14. 2. 2008 20:56

    Řekla bych, že ta šlehačka se má ušlehaná vmíchat do náplně.

  • Hana Rožníčková | 14. 2. 2008 20:25

    Marcelko, teď jsem si všimla, že fotografie patří k jinému receptu, tento recept není můj.

  • Marcela Žihlová | 14. 2. 2008 18:46

    To potřebujete 2 a půl kelímku šlehačky na zdobení? A ten obrázek jak u toho máten není určitě podle tohoto receptu, že? Jinak ho zrovna zkoušim, tak uvidíme zítra, jaký bude.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá želatina Bílek Červená želatina Citron Cukr Jahodový pudink Jahody Podmáslí Polohrubá mouka Šlehačka Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Přírodní řízek

Přírodní řízek

Feferonový salát

Feferonový salát

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Lasagne bez bešamelu

Lasagne bez bešamelu

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Letní salát s mozzarellou

Letní salát s mozzarellou

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

87
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
20
Smažené nudle s krůtím masem
Smažené nudle s krůtím…
15
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Kapří guláš s kořenovou zeleninou
Kapří guláš s kořenovou…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Aleš Háma v křížku se zákonem: Policejní vyšetřování a trest

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale dát pozor podle stylistky?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale dát pozor podle stylistky?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Lela a operace Arnieho (6 měsíců): Antibiotika, pak kanyla a na sál!

Lela a operace Arnieho (6 měsíců): Antibiotika, pak kanyla a na sál!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové pokušení
Jahodové pokušení
Jahodové ravioli
Jahodové ravioli
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact