• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové řezy

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 6
      ks žloutek
    • 180
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 6
      ks bílek
    • 200
      g polohrubá mouka
  • Náplň
    • 700
      g jahody
    • 100
      g cukr
    • 3
      plátek červená želatina
    • 6
      plátek bílá želatina
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks citron
    • 250
      ml podmáslí
    • 2,50
      kelímek šlehačka 2 a 1/2 kelímku (po 200 g)
  • Na polevu
    • 1
      balíček jahodový pudink
    • 500
      ml voda
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
**Piškotový korpus:** žloutky s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem utřeme do husté pěny. Bílky s vodou lehce ušleháme, postupně přisypáváme druhou polovinu cukru a ušleháme pevný sníh. Pevný sníh zlehka zapracujeme do pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, uhladíme povrch a pečeme 25-30 minut. Prvních 15 minut troubu neotevíráme, aby se těsto nesrazilo. Po 25 minutách zkusíme špejlí nebo párátkem, jak je těsto upečené a podle potřeby ještě dopečeme.
2
**Náplň:** želatinu rozpustíme ve studené vodě, jahody omyjeme a polovinu z nich rozmačkáme. Zbytek jahod smícháme s podmáslím, vanilkou, cukrem a vmícháme do rozmačkaného základu. Do směsi přidáme vymačkanou želatinu, důkladně promícháme a necháme vychladnout.
3
**Poleva:** do vroucí vody zavaříme jahodový pudink rozkvedlaný v troše vody s cukrem. Krátce povaříme.
4
Piškotový korpus rozkrojíme a rovnoměrně navrstvíme ztuhlou jahodovou hmotu. Přiklopíme vrchní díl moučníku a opatrně zalijeme polevou z jahodového pudinku. Po vychlazení zdobíme šlehačkou a kouskem čerstvé jahody. Opatrně krájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela Žihlová | 2. 3. 2008 13:09

    Tu šlehačku jsem tam nedala. Nechala sem všechno ztuhnout ve formě přes noc a nakonec to druhý den bylo pevné. Všem chutnalo. Těsto je dobré, piškotové a náplň z jahod taková svěží.

  • Lenka S | 14. 2. 2008 20:56

    Řekla bych, že ta šlehačka se má ušlehaná vmíchat do náplně.

  • Hana Rožníčková | 14. 2. 2008 20:25

    Marcelko, teď jsem si všimla, že fotografie patří k jinému receptu, tento recept není můj.

  • Marcela Žihlová | 14. 2. 2008 18:46

    To potřebujete 2 a půl kelímku šlehačky na zdobení? A ten obrázek jak u toho máten není určitě podle tohoto receptu, že? Jinak ho zrovna zkoušim, tak uvidíme zítra, jaký bude.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá želatina Bílek Červená želatina Citron Cukr Jahodový pudink Jahody Podmáslí Polohrubá mouka Šlehačka Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Zapékané kysané zelí

Zapékané kysané zelí

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Šťavnaté kari kuře

Šťavnaté kari kuře

Debrecínská polévka

Debrecínská polévka

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

34
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.
Krémová dýňová polévka…
16
Jablkový koláč s drobenkou
Jablkový koláč s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

Hvězdy v barvách podzimu očima Iny T.: Kdo umí lépe a kdo je na hraně?

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové pokušení
Jahodové pokušení
Jahodové ravioli
Jahodové ravioli
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact