• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové řezy

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 6
      ks žloutek
    • 180
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 6
      ks bílek
    • 200
      g polohrubá mouka
  • Náplň
    • 700
      g jahody
    • 100
      g cukr
    • 3
      plátek červená želatina
    • 6
      plátek bílá želatina
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks citron
    • 250
      ml podmáslí
    • 2,50
      kelímek šlehačka 2 a 1/2 kelímku (po 200 g)
  • Na polevu
    • 1
      balíček jahodový pudink
    • 500
      ml voda
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
**Piškotový korpus:** žloutky s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem utřeme do husté pěny. Bílky s vodou lehce ušleháme, postupně přisypáváme druhou polovinu cukru a ušleháme pevný sníh. Pevný sníh zlehka zapracujeme do pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, uhladíme povrch a pečeme 25-30 minut. Prvních 15 minut troubu neotevíráme, aby se těsto nesrazilo. Po 25 minutách zkusíme špejlí nebo párátkem, jak je těsto upečené a podle potřeby ještě dopečeme.
2
**Náplň:** želatinu rozpustíme ve studené vodě, jahody omyjeme a polovinu z nich rozmačkáme. Zbytek jahod smícháme s podmáslím, vanilkou, cukrem a vmícháme do rozmačkaného základu. Do směsi přidáme vymačkanou želatinu, důkladně promícháme a necháme vychladnout.
3
**Poleva:** do vroucí vody zavaříme jahodový pudink rozkvedlaný v troše vody s cukrem. Krátce povaříme.
4
Piškotový korpus rozkrojíme a rovnoměrně navrstvíme ztuhlou jahodovou hmotu. Přiklopíme vrchní díl moučníku a opatrně zalijeme polevou z jahodového pudinku. Po vychlazení zdobíme šlehačkou a kouskem čerstvé jahody. Opatrně krájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela Žihlová | 2. 3. 2008 13:09

    Tu šlehačku jsem tam nedala. Nechala sem všechno ztuhnout ve formě přes noc a nakonec to druhý den bylo pevné. Všem chutnalo. Těsto je dobré, piškotové a náplň z jahod taková svěží.

  • Lenka S | 14. 2. 2008 20:56

    Řekla bych, že ta šlehačka se má ušlehaná vmíchat do náplně.

  • Hana Rožníčková | 14. 2. 2008 20:25

    Marcelko, teď jsem si všimla, že fotografie patří k jinému receptu, tento recept není můj.

  • Marcela Žihlová | 14. 2. 2008 18:46

    To potřebujete 2 a půl kelímku šlehačky na zdobení? A ten obrázek jak u toho máten není určitě podle tohoto receptu, že? Jinak ho zrovna zkoušim, tak uvidíme zítra, jaký bude.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá želatina Bílek Červená želatina Citron Cukr Jahodový pudink Jahody Podmáslí Polohrubá mouka Šlehačka Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Labužníkova kuřecí stehna

Labužníkova kuřecí stehna

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Linecké košíčky s jahodami

Linecké košíčky s jahodami

Makové řezy s citronem

Makové řezy s citronem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
16
Bábovkový dort
Bábovkový dort
14
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
11
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
11
Hraběnčiny řezy
Hraběnčiny řezy

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové pokušení
Jahodové pokušení
Jahodové ravioli
Jahodové ravioli
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact