• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové řezy

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 6
      ks žloutek
    • 180
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 6
      ks bílek
    • 200
      g polohrubá mouka
  • Náplň
    • 700
      g jahody
    • 100
      g cukr
    • 3
      plátek červená želatina
    • 6
      plátek bílá želatina
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks citron
    • 250
      ml podmáslí
    • 2,50
      kelímek šlehačka 2 a 1/2 kelímku (po 200 g)
  • Na polevu
    • 1
      balíček jahodový pudink
    • 500
      ml voda
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
**Piškotový korpus:** žloutky s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem utřeme do husté pěny. Bílky s vodou lehce ušleháme, postupně přisypáváme druhou polovinu cukru a ušleháme pevný sníh. Pevný sníh zlehka zapracujeme do pěny. Lehce vmícháme prosátou mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy, uhladíme povrch a pečeme 25-30 minut. Prvních 15 minut troubu neotevíráme, aby se těsto nesrazilo. Po 25 minutách zkusíme špejlí nebo párátkem, jak je těsto upečené a podle potřeby ještě dopečeme.
2
**Náplň:** želatinu rozpustíme ve studené vodě, jahody omyjeme a polovinu z nich rozmačkáme. Zbytek jahod smícháme s podmáslím, vanilkou, cukrem a vmícháme do rozmačkaného základu. Do směsi přidáme vymačkanou želatinu, důkladně promícháme a necháme vychladnout.
3
**Poleva:** do vroucí vody zavaříme jahodový pudink rozkvedlaný v troše vody s cukrem. Krátce povaříme.
4
Piškotový korpus rozkrojíme a rovnoměrně navrstvíme ztuhlou jahodovou hmotu. Přiklopíme vrchní díl moučníku a opatrně zalijeme polevou z jahodového pudinku. Po vychlazení zdobíme šlehačkou a kouskem čerstvé jahody. Opatrně krájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy VII.

Jahodové řezy VII.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marcela Žihlová | 2. 3. 2008 13:09

    Tu šlehačku jsem tam nedala. Nechala sem všechno ztuhnout ve formě přes noc a nakonec to druhý den bylo pevné. Všem chutnalo. Těsto je dobré, piškotové a náplň z jahod taková svěží.

  • Lenka S | 14. 2. 2008 20:56

    Řekla bych, že ta šlehačka se má ušlehaná vmíchat do náplně.

  • Hana Rožníčková | 14. 2. 2008 20:25

    Marcelko, teď jsem si všimla, že fotografie patří k jinému receptu, tento recept není můj.

  • Marcela Žihlová | 14. 2. 2008 18:46

    To potřebujete 2 a půl kelímku šlehačky na zdobení? A ten obrázek jak u toho máten není určitě podle tohoto receptu, že? Jinak ho zrovna zkoušim, tak uvidíme zítra, jaký bude.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá želatina Bílek Červená želatina Citron Cukr Jahodový pudink Jahody Podmáslí Polohrubá mouka Šlehačka Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Kuřecí mls

Kuřecí mls

Univerzální bramborové těsto

Univerzální bramborové těsto

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Polévka z vaječné jíšky

Polévka z vaječné jíšky

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

87
Asijské nudle s trhaným kuřecím masem
Asijské nudle s trhaným…
85
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou…
67
Kuskus s hlívou
Kuskus s hlívou
60
Rýže s mletým hovězím z bambusového sítka
Rýže s mletým hovězím z…
57
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dort s ovocem

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

Světlana Nálepková (65): O novém životě po otoku mozku!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové pokušení
Jahodové pokušení
Jahodové ravioli
Jahodové ravioli
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy IV.
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
  • Recepty.cz
  • Jahodové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact