Odřízněte vršek pomeranče a pomocí malého nože a lžičky vydlabejte dužninu. Tu pak nakrájejte na kostičky do větší misky a vymačkejte z ní šťávu, kterou smíchejte s pomerančovým likérem a cukrem a povařte na mírném ohni asi 5 minut. Dejte vychladit.
2
Mezitím nakrájejte jahody a polijte je vychlazeným pomerančovým sirupem. Vzniklou směsí naplňte připravené pomerančové slupky a dejte na půl hodiny do ledničky. Na závěr dozdobte čerstvými lístky máty a drceným ledem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Majka Přidalová
|28. 5. 2007 20:50
Pomerančový likér se dá v nealkoholické variantě zcela vynechat, je to dobré i bez něj Taky se moc těším, až začnou jahody, jsem docela jahodový maniak.
Lenka
|25. 5. 2007 18:33
Dá se něčím nealkoholovým nahradit pomerančový likér?
Zdeňka
|18. 5. 2007 21:47
Majko,máte velice originální recepty,tento mě zaujal hodně a v sezóně jahod vyzkouším.