• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodové pokušení
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové pokušení

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové pokušení
Jahodové pokušení
Jahodové pokušení
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 6
      lžíce voda
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 2
      balení tvaroh ve vaničce
    • 1
      kelímek šlehačka v prášku nebo smetana ke šlehání
    • cukr
    • 250
      g jahody čerstvé nebo kompotované
  • Poleva
    • 2
      balení pudinkový prášek jahodová příchuť
    • voda (se šťávou celkem 1 litr)
    • šťáva z kompotu nebo jahodové pyré (250g mixovaných jahod)
    • 4
      lžíce cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme vejce s cukrem do pěny a postupně zašleháme horkou vodu. Do husté vaječné pěny přidáme prosátou mouku smíchanou s prškem do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a upečeme dorůžova v nepříliš horké troubě. Asi tak na 150 °C horkovzduch. Necháme zchladnout a mezitím připravíme krém.
2
Omyté jahody nakrájíme na malé kousky. Ušleháme šlehačku dle návodu, v misce rozmícháme vaničkový tvaroh s cukrem, může být i vanilkový cukr, a pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku. Do této směsi opatrně zamícháme jahodové kousky a popř. přisladíme cukrem moučka. Na vychladlé upečené těsto navrstvíme krém uhladíme a vložíme do lednice.
3
Uvaříme si pudink ze šťávy nebo jahodové dřeně, vody a cukru a ještě poměrně horké, pomocí lžíce, naneseme na povrch moučníku. Dáme do lednice ztuhnout.
4
Dávka je na velký a hluboký plech a je toho hodně, vhodné na víkend nebo oslavu pro více lidí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandlové pokušení

Mandlové pokušení

Letní pokušení: Malinové muffiny

Letní pokušení: Malinové muffiny

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Vojníková | 8. 9. 2018 07:59

    super

  • ancasara | 2. 7. 2014 08:06

    Mňamka!

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 18. 1. 2011 13:08

    Vážená paní Schenková, když jsme přebírali recepty ze staré verze, přiřadili jsme autorství receptů jen autorům, u nichž jsme znali jejich email. Protože jste neměla email uveden, tak byl recept převeden na autorství „Recepty“, protože jsme jej nemohli automaticky správně zařadit k Vašemu profilu. Poprosím Vás tedy, zdali si můžete založit profil na webu a napsat mi. Autorství Vašich receptů Vám určitě ihned napravíme. S pozdravem Pavel Danyi. ;-)

  • Michaela Schenková | 17. 1. 2011 20:50

    Nechápu, proč jsou autorské recepty od uživatelů označené autorem RECEPTY. Tento jsem tady vložila já, ale autor je napsán RECEPTY? Proč? Je to originální můj recept a to slovo od slova!! Příjde mi to jako pěkná sprosťárna. :-X

  • Irena Klasová | 3. 6. 2008 15:15

    Lákavé, v sobotu vyzkouším a pak dám vědět (ještě jsme přejezeni ze sobotní oslavy). V Lidlu a v Plusu mají balení jahod 500g za 24,90 Kč.

  • Míša Schenková | 24. 5. 2008 08:20

    Rozměry pekáče jsou 40x30cm , když to dáte na menší pekáček, tak uberte vajíčka a podle toho i mouku a cukr. Kolik vajec - tolik lžic cukr, mouka ,voda . Nebo bude hodně vysoké těsto a to nahoře ( ta náplň ) je lepší, když tam není toho těsta příliš. Doufám, že vyzkoušíte a dáte vědět. Jahody kupuji už teď, dají se pořídit kolem 30 Kč za 500 g a jsou celkem chutné.

  • Maple | 23. 5. 2008 10:24

    Teda, musí to být opravdu dobrota! Už se nemůžu dočkat, až pojedem na samosběr jahod! Jen by mě zajímalo, jaké jsou rozměry pekáče, ve kterém tuto dobrotu pečete? Děkuji za odpověď.

  • Věra z DC | 23. 5. 2008 08:44

    Tak to se teda čte.... a když má člověk představivost ... no paráda ... jahody na zahrádce budou, tak se zatím těším a pak určitě vyzkouším... díky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Narozeniny Výjimečný den Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Jahody Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Šlehačka v prášku Šťáva z kompotu Tvaroh Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Guacamole

Guacamole

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

20
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Kapustové řízky (karbanátky) se sýrem
Kapustové řízky …
13
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
12
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
12
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Jahodové muffiny
Jahodové muffiny
Jahodové muffiny II.
Jahodové muffiny II.
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové ravioli
Jahodové ravioli
Jahodové řezy
Jahodové řezy
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
  • Recepty.cz
  • Jahodové pokušení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact