• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodové pokušení
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové pokušení

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové pokušení
Jahodové pokušení
Jahodové pokušení
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 6
      lžíce voda
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 2
      balení tvaroh ve vaničce
    • 1
      kelímek šlehačka v prášku nebo smetana ke šlehání
    • cukr
    • 250
      g jahody čerstvé nebo kompotované
  • Poleva
    • 2
      balení pudinkový prášek jahodová příchuť
    • voda (se šťávou celkem 1 litr)
    • šťáva z kompotu nebo jahodové pyré (250g mixovaných jahod)
    • 4
      lžíce cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme vejce s cukrem do pěny a postupně zašleháme horkou vodu. Do husté vaječné pěny přidáme prosátou mouku smíchanou s prškem do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a upečeme dorůžova v nepříliš horké troubě. Asi tak na 150 °C horkovzduch. Necháme zchladnout a mezitím připravíme krém.
2
Omyté jahody nakrájíme na malé kousky. Ušleháme šlehačku dle návodu, v misce rozmícháme vaničkový tvaroh s cukrem, může být i vanilkový cukr, a pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku. Do této směsi opatrně zamícháme jahodové kousky a popř. přisladíme cukrem moučka. Na vychladlé upečené těsto navrstvíme krém uhladíme a vložíme do lednice.
3
Uvaříme si pudink ze šťávy nebo jahodové dřeně, vody a cukru a ještě poměrně horké, pomocí lžíce, naneseme na povrch moučníku. Dáme do lednice ztuhnout.
4
Dávka je na velký a hluboký plech a je toho hodně, vhodné na víkend nebo oslavu pro více lidí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandlové pokušení

Mandlové pokušení

Letní pokušení: Malinové muffiny

Letní pokušení: Malinové muffiny

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Vojníková | 8. 9. 2018 07:59

    super

  • ancasara | 2. 7. 2014 08:06

    Mňamka!

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 18. 1. 2011 13:08

    Vážená paní Schenková, když jsme přebírali recepty ze staré verze, přiřadili jsme autorství receptů jen autorům, u nichž jsme znali jejich email. Protože jste neměla email uveden, tak byl recept převeden na autorství „Recepty“, protože jsme jej nemohli automaticky správně zařadit k Vašemu profilu. Poprosím Vás tedy, zdali si můžete založit profil na webu a napsat mi. Autorství Vašich receptů Vám určitě ihned napravíme. S pozdravem Pavel Danyi. ;-)

  • Michaela Schenková | 17. 1. 2011 20:50

    Nechápu, proč jsou autorské recepty od uživatelů označené autorem RECEPTY. Tento jsem tady vložila já, ale autor je napsán RECEPTY? Proč? Je to originální můj recept a to slovo od slova!! Příjde mi to jako pěkná sprosťárna. :-X

  • Irena Klasová | 3. 6. 2008 15:15

    Lákavé, v sobotu vyzkouším a pak dám vědět (ještě jsme přejezeni ze sobotní oslavy). V Lidlu a v Plusu mají balení jahod 500g za 24,90 Kč.

  • Míša Schenková | 24. 5. 2008 08:20

    Rozměry pekáče jsou 40x30cm , když to dáte na menší pekáček, tak uberte vajíčka a podle toho i mouku a cukr. Kolik vajec - tolik lžic cukr, mouka ,voda . Nebo bude hodně vysoké těsto a to nahoře ( ta náplň ) je lepší, když tam není toho těsta příliš. Doufám, že vyzkoušíte a dáte vědět. Jahody kupuji už teď, dají se pořídit kolem 30 Kč za 500 g a jsou celkem chutné.

  • Maple | 23. 5. 2008 10:24

    Teda, musí to být opravdu dobrota! Už se nemůžu dočkat, až pojedem na samosběr jahod! Jen by mě zajímalo, jaké jsou rozměry pekáče, ve kterém tuto dobrotu pečete? Děkuji za odpověď.

  • Věra z DC | 23. 5. 2008 08:44

    Tak to se teda čte.... a když má člověk představivost ... no paráda ... jahody na zahrádce budou, tak se zatím těším a pak určitě vyzkouším... díky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Narozeniny Výjimečný den Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Jahody Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Šlehačka v prášku Šťáva z kompotu Tvaroh Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Salát z červené řepy s hruškou

Salát z červené řepy s hruškou

K - Nadívaná kuřecí stehna

K - Nadívaná kuřecí stehna

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Pečené plněné papriky III.

Pečené plněné papriky III.

Salát z červeného zelí IV.

Salát z červeného zelí IV.

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

162
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
104
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
69
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
59
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
41
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Jahodové muffiny
Jahodové muffiny
Jahodové muffiny II.
Jahodové muffiny II.
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové ravioli
Jahodové ravioli
Jahodové řezy
Jahodové řezy
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
  • Recepty.cz
  • Jahodové pokušení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact