šťáva z kompotu
nebo jahodové pyré (250g mixovaných jahod)
4
lžíce
cukr
dle chuti
Postup přípravy receptu
1
Ušleháme vejce s cukrem do pěny a postupně zašleháme horkou vodu. Do husté vaječné pěny přidáme prosátou mouku smíchanou s prškem do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a upečeme dorůžova v nepříliš horké troubě. Asi tak na 150 °C horkovzduch. Necháme zchladnout a mezitím připravíme krém.
2
Omyté jahody nakrájíme na malé kousky. Ušleháme šlehačku dle návodu, v misce rozmícháme vaničkový tvaroh s cukrem, může být i vanilkový cukr, a pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku. Do této směsi opatrně zamícháme jahodové kousky a popř. přisladíme cukrem moučka. Na vychladlé upečené těsto navrstvíme krém uhladíme a vložíme do lednice.
3
Uvaříme si pudink ze šťávy nebo jahodové dřeně, vody a cukru a ještě poměrně horké, pomocí lžíce, naneseme na povrch moučníku. Dáme do lednice ztuhnout.
4
Dávka je na velký a hluboký plech a je toho hodně, vhodné na víkend nebo oslavu pro více lidí.
Vážená paní Schenková,
když jsme přebírali recepty ze staré verze, přiřadili jsme autorství receptů jen autorům, u nichž jsme znali jejich email. Protože jste neměla email uveden, tak byl recept převeden na autorství „Recepty“, protože jsme jej nemohli automaticky správně zařadit k Vašemu profilu. Poprosím Vás tedy, zdali si můžete založit profil na webu a napsat mi. Autorství Vašich receptů Vám určitě ihned napravíme. S pozdravem Pavel Danyi.
;-)
Michaela Schenková
|17. 1. 2011 20:50
Nechápu, proč jsou autorské recepty od uživatelů označené autorem RECEPTY. Tento jsem tady vložila já, ale autor je napsán RECEPTY? Proč? Je to originální můj recept a to slovo od slova!! Příjde mi to jako pěkná sprosťárna. :-X
Irena Klasová
|3. 6. 2008 15:15
Lákavé, v sobotu vyzkouším a pak dám vědět (ještě jsme přejezeni ze sobotní oslavy). V Lidlu a v Plusu mají balení jahod 500g za 24,90 Kč.
Míša Schenková
|24. 5. 2008 08:20
Rozměry pekáče jsou 40x30cm , když to dáte na menší pekáček, tak uberte vajíčka a podle toho i mouku a cukr. Kolik vajec - tolik lžic cukr, mouka ,voda . Nebo bude hodně vysoké těsto a to nahoře ( ta náplň ) je lepší, když tam není toho těsta příliš. Doufám, že vyzkoušíte a dáte vědět. Jahody kupuji už teď, dají se pořídit kolem 30 Kč za 500 g a jsou celkem chutné.
Maple
|23. 5. 2008 10:24
Teda, musí to být opravdu dobrota! Už se nemůžu dočkat, až pojedem na samosběr jahod! Jen by mě zajímalo, jaké jsou rozměry pekáče, ve kterém tuto dobrotu pečete? Děkuji za odpověď.
Věra z DC
|23. 5. 2008 08:44
Tak to se teda čte.... a když má člověk představivost ... no paráda ... jahody na zahrádce budou, tak se zatím těším a pak určitě vyzkouším... díky za recept.