• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodové pokušení
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové pokušení

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové pokušení
Jahodové pokušení
Jahodové pokušení
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 6
      lžíce voda
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • 2
      balení tvaroh ve vaničce
    • 1
      kelímek šlehačka v prášku nebo smetana ke šlehání
    • cukr
    • 250
      g jahody čerstvé nebo kompotované
  • Poleva
    • 2
      balení pudinkový prášek jahodová příchuť
    • voda (se šťávou celkem 1 litr)
    • šťáva z kompotu nebo jahodové pyré (250g mixovaných jahod)
    • 4
      lžíce cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Ušleháme vejce s cukrem do pěny a postupně zašleháme horkou vodu. Do husté vaječné pěny přidáme prosátou mouku smíchanou s prškem do pečiva. Vylijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech a upečeme dorůžova v nepříliš horké troubě. Asi tak na 150 °C horkovzduch. Necháme zchladnout a mezitím připravíme krém.
2
Omyté jahody nakrájíme na malé kousky. Ušleháme šlehačku dle návodu, v misce rozmícháme vaničkový tvaroh s cukrem, může být i vanilkový cukr, a pomalu vmícháme ušlehanou šlehačku. Do této směsi opatrně zamícháme jahodové kousky a popř. přisladíme cukrem moučka. Na vychladlé upečené těsto navrstvíme krém uhladíme a vložíme do lednice.
3
Uvaříme si pudink ze šťávy nebo jahodové dřeně, vody a cukru a ještě poměrně horké, pomocí lžíce, naneseme na povrch moučníku. Dáme do lednice ztuhnout.
4
Dávka je na velký a hluboký plech a je toho hodně, vhodné na víkend nebo oslavu pro více lidí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandlové pokušení

Mandlové pokušení

Letní pokušení: Malinové muffiny

Letní pokušení: Malinové muffiny

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Vojníková | 8. 9. 2018 07:59

    super

  • ancasara | 2. 7. 2014 08:06

    Mňamka!

  • danyi@mf.cz
    danyi@mf.cz | 18. 1. 2011 13:08

    Vážená paní Schenková, když jsme přebírali recepty ze staré verze, přiřadili jsme autorství receptů jen autorům, u nichž jsme znali jejich email. Protože jste neměla email uveden, tak byl recept převeden na autorství „Recepty“, protože jsme jej nemohli automaticky správně zařadit k Vašemu profilu. Poprosím Vás tedy, zdali si můžete založit profil na webu a napsat mi. Autorství Vašich receptů Vám určitě ihned napravíme. S pozdravem Pavel Danyi. ;-)

  • Michaela Schenková | 17. 1. 2011 20:50

    Nechápu, proč jsou autorské recepty od uživatelů označené autorem RECEPTY. Tento jsem tady vložila já, ale autor je napsán RECEPTY? Proč? Je to originální můj recept a to slovo od slova!! Příjde mi to jako pěkná sprosťárna. :-X

  • Irena Klasová | 3. 6. 2008 15:15

    Lákavé, v sobotu vyzkouším a pak dám vědět (ještě jsme přejezeni ze sobotní oslavy). V Lidlu a v Plusu mají balení jahod 500g za 24,90 Kč.

  • Míša Schenková | 24. 5. 2008 08:20

    Rozměry pekáče jsou 40x30cm , když to dáte na menší pekáček, tak uberte vajíčka a podle toho i mouku a cukr. Kolik vajec - tolik lžic cukr, mouka ,voda . Nebo bude hodně vysoké těsto a to nahoře ( ta náplň ) je lepší, když tam není toho těsta příliš. Doufám, že vyzkoušíte a dáte vědět. Jahody kupuji už teď, dají se pořídit kolem 30 Kč za 500 g a jsou celkem chutné.

  • Maple | 23. 5. 2008 10:24

    Teda, musí to být opravdu dobrota! Už se nemůžu dočkat, až pojedem na samosběr jahod! Jen by mě zajímalo, jaké jsou rozměry pekáče, ve kterém tuto dobrotu pečete? Děkuji za odpověď.

  • Věra z DC | 23. 5. 2008 08:44

    Tak to se teda čte.... a když má člověk představivost ... no paráda ... jahody na zahrádce budou, tak se zatím těším a pak určitě vyzkouším... díky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Narozeniny Výjimečný den Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Jahody Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Šlehačka v prášku Šťáva z kompotu Tvaroh Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Bulharská trošije (nakládaná zelenina)

Makovec V.

Makovec V.

Kuře pečené na zelenině

Kuře pečené na zelenině

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými…

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami

Pečené vepřové ocásky (nejen) s…

Jahodovo-banánové muffiny

Jahodovo-banánové muffiny

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

79
Těstoviny s cuketou a kuřecím masem
Těstoviny s cuketou a…
75
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
62
Švestková povidla
Švestková povidla
48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Jahodové muffiny
Jahodové muffiny
Jahodové muffiny II.
Jahodové muffiny II.
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové ravioli
Jahodové ravioli
Jahodové řezy
Jahodové řezy
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
  • Recepty.cz
  • Jahodové pokušení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact