Dokonalé osvěžení nejen v parných letních dnech. Tak by se daly nazvat nanuky plné jahod s bílým jogurtem a lístky máty. Nejen děti, ale i dospělí si na této dobrotě dozajista pochutnají.
Jahody opláchněte. Předehřejte troubu na 180 °C. Jahody pokrájejte na půlky a poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Pokapejte je balzamikovým octem a pečte 20 minut doměkka. Vyndejte plech z trouby a nechte chvilku odstát, pak jahody i s vypečenou šťávou vsypte do misky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
V misce smíchejte jogurt, med, vanilkový cukr a pomerančovou šťávu. Pak zceďte štávu z pečených jahod a přidejte ji do misky s jogurtem. Vše promíchejte. Do formiček na nanuky vložte první vrstvu jahod, přidejte pár lístků máty a opět pokryjte jahodami, pak střídavě vrstvěte jahody a jogurtovou směs. Dejte zamrazit do mrazáku. Asi po hodině do tuhnoucích nanuků zapíchněte dřívka a nechte úplně zamrznout. Před podáváním můžete formičku na chvilku ponořit do teplé vody, nanuky pak půjdou lépe ven.