• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodové nanuky
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové nanuky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
Jahodové nanuky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Dokonalé osvěžení nejen v parných letních dnech. Tak by se daly nazvat nanuky plné jahod s bílým jogurtem a lístky máty. Nejen děti, ale i dospělí si na této dobrotě dozajista pochutnají.

Suroviny

6 porce
    • 500
      g jahody
    • 300
      g řecký jogurt - pravý
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžička pomerančová šťáva
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • máta pár listů

Postup přípravy receptu

1
Jahody opláchněte. Předehřejte troubu na 180 °C. Jahody pokrájejte na půlky a poklaďte na plech vyložený pečícím papírem. Pokapejte je balzamikovým octem a pečte 20 minut doměkka. Vyndejte plech z trouby a nechte chvilku odstát, pak jahody i s vypečenou šťávou vsypte do misky a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

RADA: Domácí zmrzlina bez cukru, kterou musíte zkusit!

2
V misce smíchejte jogurt, med, vanilkový cukr a pomerančovou šťávu. Pak zceďte štávu z pečených jahod a přidejte ji do misky s jogurtem. Vše promíchejte. Do formiček na nanuky vložte první vrstvu jahod, přidejte pár lístků máty a opět pokryjte jahodami, pak střídavě vrstvěte jahody a jogurtovou směs. Dejte zamrazit do mrazáku. Asi po hodině do tuhnoucích nanuků zapíchněte dřívka a nechte úplně zamrznout. Před podáváním můžete formičku na chvilku ponořit do teplé vody, nanuky pak půjdou lépe ven.

RADA: Tipy na další letní nanuky z ovoce!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nanuky s Pribináčkem a ovocem

Nanuky s Pribináčkem a ovocem

Nanuk jablečný s ostružinami

Nanuk jablečný s ostružinami

Nanuk z tropického ovoce

Nanuk z tropického ovoce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina
Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Jahody Máta Med Pomerančová šťáva Řecký jogurt - pravý Vanilkový cukr

Míša řezy krok za krokem

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Salámový aspik

Salámový aspik

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Hovězí s houbovou omáčkou a knedlíky

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Míša řezy krok za krokem

Poslední sledované recepty

86
Dušené hovězí na pivu s mrkví
Dušené hovězí na pivu s…
84
Bílá polévka z hlívy a fazolí
Bílá polévka z hlívy a…
84
Medové řezy s Lučinou a mrkví
Medové řezy s Lučinou a…
38
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
29
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové muffiny
Jahodové muffiny
Jahodové muffiny II.
Jahodové muffiny II.
Jahodové pokušení
Jahodové pokušení
Jahodové ravioli
Jahodové ravioli
Jahodové řezy
Jahodové řezy
  • Recepty.cz
  • Jahodové nanuky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact