lžička
vanilkový extrakt
nebo vanilka/vanilkový cukr
prášek do pečiva
1/2 balíčku
sůl
špetka
jahody
čerstvé - asi 300 g
1
ks
vejce
Postup přípravy receptu
1
Jahody omyjeme, necháme dobře okapat a rozkrájíme na čtvrtinky, menší na poloviny.
2
V míse si smícháme suché ingredience. Zvlášť si rozšleháme vejce s mlékem a olejem. Obě hmoty pak společně promícháme lžící.
3
Na dno formičky dáme vždy lžíci těsta, na to kousky jahod, kolik se jich vedle sebe vejde. Zakryjeme další lžící těsta a navrch položíme další kousky jahod.
4
Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut. Kontrolujeme špejlí, jestli těsto vevnitř není syrové. Množství je na 12 muffinů.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Veronika
|16. 7. 2015 10:55
Zkusila jsem s černým rybízem a skořicovou drobenkou, mouku jsem dala polohrubou a jsou vynikající. Těsto se mi zdálo řídké, přidala jsem cca 1/3 hrnku navíc.
Marketa
|15. 6. 2015 09:45
Pekla jsem to min. 40 min a porad se mi to nepropeklo takze je mam porad uvnitr syrove.