• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodové knedlíky raz dva
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové knedlíky raz dva

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 20
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
4fotografie
Nahrát fotku
 

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta patří mezi ty nejsnadnější a nejoblíbenější recepty. Jsou výtečným sladkým obědem, na kterým si pochutnají děti i dospělí. Vyzkoušejte jejich přípravu podle časopisu F.O.O.D. Pokud se vám ale nebude chtít balit ovoce do těsta, uvařte jednoduše tvarohové nočky a na talíři je přelijte jahodovou omáčkou.

Tvarohové knedlíky

Suroviny

4 porce
    • 500
      g tvaroh měkký plnotučný
    • 300
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 16
      ks jahody střední + na ozdobu
  • Na dokončení
    • 200
      g zakysaná smetana
    • máslo rozpuštěné
    • cukr moučka

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh vyklopte do mísy, přisypte mouku a sůl. Vařečkou a posléze rukama zpracujte měkké nelepivé těsto. Pokud se vám zdá příliš řídké, přisypte ještě trochu mouky.
2
Těsto odložte do ledničky. Jahody dobře omyjte a zbavte stopek. Ve větším hrnci dejte vařit lehce osolenou vodu.

RADA: Zmrazené drobné ovoce

3
Na pomoučněné pracovní ploše vyválejte z těsta váleček o průměru asi 4 až 5 cm. Odkrajujte asi centimetr silné plátky, každý trochu rozmáčkněte, doprostřed položte jahodu, zabalte ji a vytvarujte kulatý knedlík. Rychle zpracujte všechno těsto.
4
Knedlíky opatrně vložte do vroucí vody a vařte 6 minut. Sítkem nebo děrovanou naběračkou knedlíky vylovte a rozdělte na talíře. Podávejte se smetanou, rozpuštěným máslem, cukrem a zbylými čerstvými jahodami.

RADA: Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Jahodová sněhová roláda

Jahodová sněhová roláda

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrubá mouka Jahody Máslo Sůl Tvaroh Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurkové řezy s paprikou

Okurkové řezy s paprikou

Alfédovy panenky

Alfédovy panenky

Přírodní vepřové maso

Přírodní vepřové maso

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

179
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
111
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
72
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
52
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
43
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Dokážete být na sebe hrdá? Naučte se ocenit sebe sama

Blesk.cz Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

Strach o Richarda Müllera: Zpěvák přiznal velké bolesti!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové gaspaccho
Jahodové gaspaccho
Jahodové chia s želé
Jahodové chia s želé
Jahodové knedlíky-nejrychlejší
Jahodové knedlíky-nejrychlejší
Jahodové koláčky
Jahodové koláčky
Jahodové lívanečky
Jahodové lívanečky
  • Recepty.cz
  • Jahodové knedlíky raz dva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact