• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodové knedlíky raz dva
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové knedlíky raz dva

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 17
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
4fotografie
Nahrát fotku
 

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta patří mezi ty nejsnadnější a nejoblíbenější recepty. Jsou výtečným sladkým obědem, na kterým si pochutnají děti i dospělí. Vyzkoušejte jejich přípravu podle časopisu F.O.O.D. Pokud se vám ale nebude chtít balit ovoce do těsta, uvařte jednoduše tvarohové nočky a na talíři je přelijte jahodovou omáčkou.

Tvarohové knedlíky

Suroviny

4 porce
    • 500
      g tvaroh měkký plnotučný
    • 300
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 16
      ks jahody střední + na ozdobu
  • Na dokončení
    • 200
      g zakysaná smetana
    • máslo rozpuštěné
    • cukr moučka

Postup přípravy receptu

1
Tvaroh vyklopte do mísy, přisypte mouku a sůl. Vařečkou a posléze rukama zpracujte měkké nelepivé těsto. Pokud se vám zdá příliš řídké, přisypte ještě trochu mouky.
2
Těsto odložte do ledničky. Jahody dobře omyjte a zbavte stopek. Ve větším hrnci dejte vařit lehce osolenou vodu.

RADA: Zmrazené drobné ovoce

3
Na pomoučněné pracovní ploše vyválejte z těsta váleček o průměru asi 4 až 5 cm. Odkrajujte asi centimetr silné plátky, každý trochu rozmáčkněte, doprostřed položte jahodu, zabalte ji a vytvarujte kulatý knedlík. Rychle zpracujte všechno těsto.
4
Knedlíky opatrně vložte do vroucí vody a vařte 6 minut. Sítkem nebo děrovanou naběračkou knedlíky vylovte a rozdělte na talíře. Podávejte se smetanou, rozpuštěným máslem, cukrem a zbylými čerstvými jahodami.

RADA: Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

Jahodová sněhová roláda

Jahodová sněhová roláda

Tvarohové knedlíky s jahodami

Tvarohové knedlíky s jahodami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrubá mouka Jahody Máslo Sůl Tvaroh Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Neskutečně žravé kuře

Neskutečně žravé kuře

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Angreštový pudink s černým rybízem

Angreštový pudink s černým rybízem

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Kokosové kari s krůtími prsíčky

Pekanový koláč

Pekanový koláč

Tažený štrůdl (závin)

Tažený štrůdl (závin)

Zeleninový salát s kuřecím masem

Zeleninový salát s kuřecím masem

Muffiny s lentilkami

Muffiny s lentilkami

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

264
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
135
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
76
Hovězí Stroganov II.
Hovězí Stroganov II.
63
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
60
Minutkový guláš Stroganov 3
Minutkový guláš…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové gaspaccho
Jahodové gaspaccho
Jahodové chia s želé
Jahodové chia s želé
Jahodové knedlíky-nejrychlejší
Jahodové knedlíky-nejrychlejší
Jahodové koláčky
Jahodové koláčky
Jahodové lívanečky
Jahodové lívanečky
  • Recepty.cz
  • Jahodové knedlíky raz dva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact