• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodové dortíky
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové dortíky

autor: Laila.eso
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 4
      ks vejce
    • 160
      g cukr krystal
    • 120
      g hladká mouka
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 100
      ml vlažná voda
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • náplň
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks želatinový ztužovač Dr. Öetker
    • 250
      g jahodová marmeláda
  • Na ozdobu
    • jahody
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve začneme korpusem.
2
-Oddělíme si žloutky od bílků
3
-Žloutky ušleháme do pěny s cukrem
4
-Vmícháme vodu a olej
5
-Přes síto prosejeme obě mouky s kypřícím práškem
6
-Je-li hmota příliš hustá přidáme trochu vody nebo oleje
7
-Lehce vmícháme tuhý sníh z bílků
8
-Pečeme na středně velkém plechu na 150-180 °C
9
Až korpus vychladne vykrájíme si kolečka (klasickým vykrajovátkem, koupeným tvořítkem nebo tvořítkem udělaným doma - dá se jednoduše vytvořit z proužku plastu slepeným izolepou)
10
-Vykrojená kolečka pomažeme marmeládou
11
Náplň:
12
-Ušleháme šlehačku do tuha
13
-Zvlášť si připravíme ztužovač podle návodu na obale
14
-Ztužovač vmícháme do marmelády
15
-Ušlehanou šlehačku a marmeládu se ztužovačem smícháme
16
Kolečko pomazané marmeládou dáme do tvořítka a naplníme. Dáme do lednice ztuhnout.
17
Nakonec zdobíme šlahčkou (já použila vanilkovou) a jahodami.
18
Zdá se to složité, ale je to výtečný a lehký dezert obzvlášť na letní dny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou

Dortíky z listového těsta se šlehanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Dezerty Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Jahodová marmeláda Jahody Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Smetana ke šlehání Vejce Vlažná voda Želatinový ztužovač
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Mouřeníny

Mouřeníny

Kuře v jogurtové marinádě II.

Kuře v jogurtové marinádě II.

Nekynutý koláč s různým ovocem

Nekynutý koláč s různým ovocem

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

64
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
23
Rychlá babiččina bábovka 100 let starý
Rychlá babiččina bábovka…
23
Butter chicken masala
Butter chicken masala
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Obrovský smutek Veroniky Arichtevy (39): Přišla o vytoužené miminko!

Obrovský smutek Veroniky Arichtevy (39): Přišla o vytoužené miminko!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Jahodová zmrzlina II.
Jahodová zmrzlina II.
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové gaspaccho
Jahodové gaspaccho
Jahodové chia s želé
Jahodové chia s želé
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
  • Recepty.cz
  • Jahodové dortíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact