• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodové dortíky
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové dortíky

autor: Laila.eso
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 4
      ks vejce
    • 160
      g cukr krystal
    • 120
      g hladká mouka
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 100
      ml vlažná voda
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • náplň
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks želatinový ztužovač Dr. Öetker
    • 250
      g jahodová marmeláda
  • Na ozdobu
    • jahody
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve začneme korpusem.
2
-Oddělíme si žloutky od bílků
3
-Žloutky ušleháme do pěny s cukrem
4
-Vmícháme vodu a olej
5
-Přes síto prosejeme obě mouky s kypřícím práškem
6
-Je-li hmota příliš hustá přidáme trochu vody nebo oleje
7
-Lehce vmícháme tuhý sníh z bílků
8
-Pečeme na středně velkém plechu na 150-180 °C
9
Až korpus vychladne vykrájíme si kolečka (klasickým vykrajovátkem, koupeným tvořítkem nebo tvořítkem udělaným doma - dá se jednoduše vytvořit z proužku plastu slepeným izolepou)
10
-Vykrojená kolečka pomažeme marmeládou
11
Náplň:
12
-Ušleháme šlehačku do tuha
13
-Zvlášť si připravíme ztužovač podle návodu na obale
14
-Ztužovač vmícháme do marmelády
15
-Ušlehanou šlehačku a marmeládu se ztužovačem smícháme
16
Kolečko pomazané marmeládou dáme do tvořítka a naplníme. Dáme do lednice ztuhnout.
17
Nakonec zdobíme šlahčkou (já použila vanilkovou) a jahodami.
18
Zdá se to složité, ale je to výtečný a lehký dezert obzvlášť na letní dny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou

Dortíky z listového těsta se šlehanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Dezerty Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Jahodová marmeláda Jahody Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Smetana ke šlehání Vejce Vlažná voda Želatinový ztužovač
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerový salát s jablkem

Celerový salát s jablkem

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Salátový dresing

Salátový dresing

Ovocný salátek

Ovocný salátek

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

Fantastické sušenky KOKA

Fantastické sušenky KOKA

Slaný dort II.

Slaný dort II.

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Doporučujeme

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

31
Výborný tvarohový koláč
Výborný tvarohový koláč
28
Štrúdl s jablky, tvarohem a mandlemi
Štrúdl s jablky,…
25
Kapr obalovaný v semínkách
Kapr obalovaný v…
23
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
22
Havajská řepa
Havajská řepa

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
Kopr dozrává! Vychutnejte si ho v oblíbené omáčce, polévce nebo svěžím salátu
Kopr dozrává! Vychutnejte si ho v oblíbené omáčce…
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
AHA.cz Nečekaný porod v královské rodině? Doma u Kate přibylo miminko!

Nečekaný porod v královské rodině? Doma u Kate přibylo miminko!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Největší faux pas u nošení kabelek? Těmto čtyřem se vyhněte velkým obloukem!

Největší faux pas u nošení kabelek? Těmto čtyřem se vyhněte velkým obloukem!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Královna plastik Petra Řehořková: Luxusní svatba mezi šejky! Dva roky po sebevraždě manžela

Královna plastik Petra Řehořková: Luxusní svatba mezi šejky! Dva roky po sebevraždě manžela

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Nejpřísnější babičky horoskopu: Kdo nechce hlídat vnoučata a kdo příliš zasahuje do výchovy?

Nejpřísnější babičky horoskopu: Kdo nechce hlídat vnoučata a kdo příliš zasahuje do výchovy?

Další doporučené recepty:

Jahodová zmrzlina II.
Jahodová zmrzlina II.
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové gaspaccho
Jahodové gaspaccho
Jahodové chia s želé
Jahodové chia s želé
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
  • Recepty.cz
  • Jahodové dortíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact