• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodové dortíky
Napište svůj komentář k receptu

Jahodové dortíky

autor: Laila.eso
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
Jahodové dortíky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Korpus
    • 4
      ks vejce
    • 160
      g cukr krystal
    • 120
      g hladká mouka
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 100
      ml vlažná voda
    • 1
      ks prášek do pečiva
  • náplň
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks želatinový ztužovač Dr. Öetker
    • 250
      g jahodová marmeláda
  • Na ozdobu
    • jahody
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Nejdříve začneme korpusem.
2
-Oddělíme si žloutky od bílků
3
-Žloutky ušleháme do pěny s cukrem
4
-Vmícháme vodu a olej
5
-Přes síto prosejeme obě mouky s kypřícím práškem
6
-Je-li hmota příliš hustá přidáme trochu vody nebo oleje
7
-Lehce vmícháme tuhý sníh z bílků
8
-Pečeme na středně velkém plechu na 150-180 °C
9
Až korpus vychladne vykrájíme si kolečka (klasickým vykrajovátkem, koupeným tvořítkem nebo tvořítkem udělaným doma - dá se jednoduše vytvořit z proužku plastu slepeným izolepou)
10
-Vykrojená kolečka pomažeme marmeládou
11
Náplň:
12
-Ušleháme šlehačku do tuha
13
-Zvlášť si připravíme ztužovač podle návodu na obale
14
-Ztužovač vmícháme do marmelády
15
-Ušlehanou šlehačku a marmeládu se ztužovačem smícháme
16
Kolečko pomazané marmeládou dáme do tvořítka a naplníme. Dáme do lednice ztuhnout.
17
Nakonec zdobíme šlahčkou (já použila vanilkovou) a jahodami.
18
Zdá se to složité, ale je to výtečný a lehký dezert obzvlášť na letní dny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Sněhové dortíky z hrníčků

Sněhové dortíky z hrníčků

Dortíky z listového těsta se šlehanou nivou

Dortíky z listového těsta se šlehanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Dezerty Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Jahodová marmeláda Jahody Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Smetana ke šlehání Vejce Vlažná voda Želatinový ztužovač
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Smoothie z červené řepy

Smoothie z červené řepy

Chléb z domácí pekárny

Chléb z domácí pekárny

Kuřecí kousky s  bulgurem

Kuřecí kousky s bulgurem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

942
Dýňová tortila
Dýňová tortila
640
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
399
Máslové řízky
Máslové řízky
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Nečekané vyústění Naked Attraction: Pikantní pozvání do fetiš komunity!

Nečekané vyústění Naked Attraction: Pikantní pozvání do fetiš komunity!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Jahodová zmrzlina II.
Jahodová zmrzlina II.
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové gaspaccho
Jahodové gaspaccho
Jahodové chia s želé
Jahodové chia s želé
Jahodové knedlíky raz dva
Jahodové knedlíky raz dva
  • Recepty.cz
  • Jahodové dortíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact