Domácí zmrzlina je nejlepší způsob, jak se ochladit v parných letních dnech. Dopřejte si jahodovou z čerstvého ovoce smíchaného se šlehačkou a bílkovým sněhem.
Jahody rozmixujeme s cukrem. Zvlášť ušleháme šlehačku a bílky. Postupně zlehka smícháme šlehačku a sníh z bílků s rozmixovaným ovocem. Po zmražení získáme asi 1 l zmrzliny.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Olga S.
|23. 7. 2016 16:01
Zmrzlina je fantastická. Akorát když jsou jahody hodně zralé, dávám cukru méně ( 15 dkg ). :-)
monika
|12. 6. 2011 09:03
mislim,ze toho cukru by mohlo byt min. Jednou jsem udelala j.zmzlinu s 200g cukru a bylo to sladky jako cecek.Doporucuji mene cukru ahojjjj :-) :-P :-[
Jarda
|17. 2. 2008 16:48
Vyborny taky je, kdyz pridate jeden (nebo i vice podle chuti) vanilkovy cukr, doporucuji ;)
Iggy
|27. 7. 2006 16:06
Zkusím totéž, ale s meruňkami. Snad se mi to povede :o)
Eva Ulmanová
|4. 7. 2006 13:56
Řekla bych, tak něco mezi tím.
Ivana Kašparovská
|3. 7. 2006 07:34
Je ta zmrznlina krémová nebo spíše jako dřeň? Děkuji za odpověď.
Lenka Sch.
|2. 7. 2006 13:04
Taky doporučuji. Je výborná :o)
Libor
|30. 6. 2006 09:49
Pro Evu Ulmanovou:Díky, tutově odzkouším, zní to velice dobře.
Eva Ulmanová
|30. 6. 2006 09:33
Pene Libore, bílek se šlehá zvlášť a šlehačka také zvlášť, pak teprve přidat ovoce.
Libor
|30. 6. 2006 07:51
Vysvětlete prosím pro méně chápavého chlapa - bílek šleháme zvlášť a šlehačku také zvlášť? Potom teprve smícháme s ovocem? Nebo smícháme bílek, šlehačku a pak teprve šleháme? Díky