• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodová sněhová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová sněhová roláda

0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 62
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
8fotografií
Nahrát fotku
 

Tato lahodná roláda se doslova rozplývá na jazyku. Těsto z bílkového sněhu ještě vylepší mandličky a uvnitř potom čeká sladká jahodová náplň. Dezert se dá upravit i do podoby řezů - a bude chutnat pořád stejně skvěle.

Suroviny

12 porce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 4
      ks bílek
    • 45
      g mandle nakrájené
  • Náplň
    • 250
      g jahody rozkrojené na čtvrtky, plech o rozměrech 23x33 cm
    • 300
      ml šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Plech na roládu vyložíme pečícím papírem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáváme po lžičkách cukr, až je sníh tuhý. Sníh rozetřeme na pečící papír. Posypeme nakrájenými mandlemi. Pečeme na horní mřížce v troubě vyhřáté na 220 °C cca 10 minut, dozlatova.

RADA: Jak na šlehání sněhu?

2
Zmírníme teplotu na 160 °C a pokračujeme v pečení, až je sníh pevný na dotek. Plech vyjmeme z trouby, z korpusu odstraníme papír a lehce přeložíme po délce na polovinu. Přeložený plát zabalíme do papíru z pečení a necháme vychladnout. Sejmeme papír, korpus rozevřeme a naplníme ušlehanou šlehačkou a jahodami. Opět srolujeme nebo spojíme. Zabalíme do papíru na pečení a vložíme na 30 minut do chladničky.
3
Před podáváním roládu lehce pocukrujeme. Nejde-li plát přehnout nebo stočit, rozdělíme ho na polovinu, potřeme náplní - získáme tak řezy.

RADA: Vynikající roláda 9x jinak

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodový sorbet

Jahodový sorbet

Jahodové koláčky

Jahodové koláčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Kyrianová | 23. 3. 2009 23:19

    Pochopila jsem to dobře? Proč se musí upečený plát po upečení přehnout na polovinu a potom zarolovat,tomu nerozumím. Zarolovat se přece může upečený plát celý a ne ho překládat. Prosím vysvětlit. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Jahody Mandle Moučkový cukr Šlehačka

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Mřížkový koláč s tvarohem

Mřížkový koláč s tvarohem

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Bramborovo-hrášková kaše

Bramborovo-hrášková kaše

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč s drobenkou

Jablečný (hruškový) šlehačkový koláč…

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchý jogurtový beránek

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

56
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
46
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze…
36
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
27
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
27
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Jahodová polévka mléčná
Jahodová polévka mléčná
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Jahodová zmrzlina II.
Jahodová zmrzlina II.
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
  • Recepty.cz
  • Jahodová sněhová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact