• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jahodová sněhová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová sněhová roláda

0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 61
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
8fotografií
Nahrát fotku
 

Tato lahodná roláda se doslova rozplývá na jazyku. Těsto z bílkového sněhu ještě vylepší mandličky a uvnitř potom čeká sladká jahodová náplň. Dezert se dá upravit i do podoby řezů - a bude chutnat pořád stejně skvěle.

Suroviny

12 porce
    • 250
      g moučkový cukr
    • 4
      ks bílek
    • 45
      g mandle nakrájené
  • Náplň
    • 250
      g jahody rozkrojené na čtvrtky, plech o rozměrech 23x33 cm
    • 300
      ml šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Plech na roládu vyložíme pečícím papírem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáváme po lžičkách cukr, až je sníh tuhý. Sníh rozetřeme na pečící papír. Posypeme nakrájenými mandlemi. Pečeme na horní mřížce v troubě vyhřáté na 220 °C cca 10 minut, dozlatova.

RADA: Jak na šlehání sněhu?

2
Zmírníme teplotu na 160 °C a pokračujeme v pečení, až je sníh pevný na dotek. Plech vyjmeme z trouby, z korpusu odstraníme papír a lehce přeložíme po délce na polovinu. Přeložený plát zabalíme do papíru z pečení a necháme vychladnout. Sejmeme papír, korpus rozevřeme a naplníme ušlehanou šlehačkou a jahodami. Opět srolujeme nebo spojíme. Zabalíme do papíru na pečení a vložíme na 30 minut do chladničky.
3
Před podáváním roládu lehce pocukrujeme. Nejde-li plát přehnout nebo stočit, rozdělíme ho na polovinu, potřeme náplní - získáme tak řezy.

RADA: Vynikající roláda 9x jinak

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodový sorbet

Jahodový sorbet

Jahodové koláčky

Jahodové koláčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Kyrianová | 23. 3. 2009 23:19

    Pochopila jsem to dobře? Proč se musí upečený plát po upečení přehnout na polovinu a potom zarolovat,tomu nerozumím. Zarolovat se přece může upečený plát celý a ne ho překládat. Prosím vysvětlit. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Jahody Mandle Moučkový cukr Šlehačka

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka s krupicí

Pórková polévka s krupicí

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Česnečka z Vysočiny

Česnečka z Vysočiny

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Kmínové přírodní filety

Kmínové přírodní filety

Makovec

Makovec

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

110
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
85
Pizza v trojobalu
Pizza v trojobalu
67
Porn Star Martini
Porn Star Martini
54
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky
48
Polévka ze pstruha
Polévka ze pstruha

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Smutný pohled na vilu z Love Islandu: Bývalí soutěžící v slzách, z romantického místa jsou ruiny!

Smutný pohled na vilu z Love Islandu: Bývalí soutěžící v slzách, z romantického místa jsou ruiny!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Jahodová polévka mléčná
Jahodová polévka mléčná
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Jahodová zmrzlina II.
Jahodová zmrzlina II.
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
Jahodové daiquiri
  • Recepty.cz
  • Jahodová sněhová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact