• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodová roláda - rychle a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová roláda - rychle a chutně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 98
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce olej
    • pečící papír nebo fólie
    • 3
      lžíce teplá voda
    • 100
      g cukr krupice
  • Krém
    • 3
      lžíce moučkový cukr dle chuti a sladkosti jahod, cca
    • 250
      g jahody očištěné
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 250
      g mascarpone nebo měkký tvaroh
  • Dohotovení dle chuti a času
    • moučkový cukr na posypání
    • jahody
    • šlehačka
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu, olej, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na velký nízký plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova - nepřesušit. Po upečení ještě teplou roládu zavineme a necháme téměř zchladnout, pak rozmotáme a opatrně sundáme pečící papír. Po vychladnutí roládu potřeme krémem, opět pevně zavineme a dáme do chladna odležet a ztuhnout.

RADA: Jak skladovat vejce?

2
Krém: smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem do tuha, přimícháme mascarpone (tvaroh) a poté do hladkého krému vmícháme na kousky pokrájené zralé, ale pevné jahody.
3
Dohotovení: roládu stačí před podáváním jen zlehka posypat moučkovým cukrem, nebo jí můžeme poprášit kakaem, přelít čokoládovou polevou, potřít našlehanou smetanou ke šlehání, můžeme si například udělat i více krému, ze kterého trochu odebereme, než přidáme jahody...
4
Na odležení jsem měl jen zhruba hodinu čas a i to stačilo, aby se dala dobře krájet.

RADA: Jak udělat piškot na dort? Koukněte na video!

5
Pokud chceme, můžeme před natřením krémem nejprve plát těsta potřít marmeládou. Krém v tomto případě nemusíme příliš sladit.
6
Místo jahod můžeme použít také například borůvky, maliny, ostružiny, rybíz...

RADA: 5 vychytávek, které využijete při pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodové muffiny

Jahodové muffiny

Jahodové ravioli

Jahodové ravioli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zora | 21. 4. 2024 15:25

    Na to, ze to ma jen 3,8 hvezdicek, tak luxus. Tento krem pouzivam i do sklenicek s ovocem a cukrarskou piskotou. Udelam ,,pohar,, kazdej si mlaska. Vynikajici

  • Ptáčková | 5. 12. 2016 20:17

    Smetanu jsem nesladila, protože jsem přidávala sladké jahody z kompotu. Geniálně jednoduché a vynikající <3 .

  • Lúca | 5. 6. 2016 21:21

    Skvělá rychlá báječná <3 <:-) <3

  • Ewa | 30. 5. 2016 10:32

    Proste i dobre rolki :-) .

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 2. 7. 2015 18:05

    Ježíš,to byla dobrota !Nemám už nízký plech,tak jsem těsto nalila na ten velký s vyšším okrajem a těsto tedy bylo trošku silnější.Neriskovala jsem popraskání rolády a těsto po upečení rozřízla podél na tři pruhy,promazala krémem a bylo.Do krému tvaroh a čerstvé borúvky.Bylo to výtečné,vynikající,strašně moc dobré jak těsto tak krém,prostě zas jedna lahůdka od Jiříka 8-)

  • Pavla Maršálková | 10. 6. 2015 19:51

    Je výborná, piškot rychlý a náplň víc než chutná. Použila jsem teda tvaroh místo mascarpone, protože se mi pro něj jít nechtělo a tvaroh jsem tu měla a obešla jsem se i bez vanilkového cukru který jsem taky neměla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Jahody Mascarpone Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Smetana ke šlehání Teplá voda Vanilkový cukr Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Šopský salát alá Verunka

Šopský salát alá Verunka

Koule Raffaelo

Koule Raffaelo

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Těstoviny po Italsku

Těstoviny po Italsku

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip Cookies)

Čokoládové sušenky (Chocolate Chip…

Smažené bramborové kroužky

Smažené bramborové kroužky

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

207
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
90
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
35
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Karlos Vémola natočil nový film a promluvil o konci zápasnické kariéry

Karlos Vémola natočil nový film a promluvil o konci zápasnické kariéry

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
Jahodová Pavlova
Jahodová Pavlova
Jahodová polévka mléčná
Jahodová polévka mléčná
Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová zmrzlina II.
Jahodová zmrzlina II.
  • Recepty.cz
  • Jahodová roláda - rychle a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact