• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jahodová roláda - rychle a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová roláda - rychle a chutně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 181
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
Jahodová roláda - rychle a chutně
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce olej
    • pečící papír nebo fólie
    • 3
      lžíce teplá voda
    • 100
      g cukr krupice
  • Krém
    • 3
      lžíce moučkový cukr dle chuti a sladkosti jahod, cca
    • 250
      g jahody očištěné
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 250
      g mascarpone nebo měkký tvaroh
  • Dohotovení dle chuti a času
    • moučkový cukr na posypání
    • jahody
    • šlehačka
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme vodu, olej, promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme a rovnoměrně rozetřeme na velký nízký plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dorůžova - nepřesušit. Po upečení ještě teplou roládu zavineme a necháme téměř zchladnout, pak rozmotáme a opatrně sundáme pečící papír. Po vychladnutí roládu potřeme krémem, opět pevně zavineme a dáme do chladna odležet a ztuhnout.

RADA: Jak skladovat vejce?

2
Krém: smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem do tuha, přimícháme mascarpone (tvaroh) a poté do hladkého krému vmícháme na kousky pokrájené zralé, ale pevné jahody.
3
Dohotovení: roládu stačí před podáváním jen zlehka posypat moučkovým cukrem, nebo jí můžeme poprášit kakaem, přelít čokoládovou polevou, potřít našlehanou smetanou ke šlehání, můžeme si například udělat i více krému, ze kterého trochu odebereme, než přidáme jahody...
4
Na odležení jsem měl jen zhruba hodinu čas a i to stačilo, aby se dala dobře krájet.

RADA: Jak udělat piškot na dort? Koukněte na video!

5
Pokud chceme, můžeme před natřením krémem nejprve plát těsta potřít marmeládou. Krém v tomto případě nemusíme příliš sladit.
6
Místo jahod můžeme použít také například borůvky, maliny, ostružiny, rybíz...

RADA: 5 vychytávek, které využijete při pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodové řezy IV.

Jahodové řezy IV.

Jahodové muffiny

Jahodové muffiny

Jahodové ravioli

Jahodové ravioli

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zora | 21. 4. 2024 15:25

    Na to, ze to ma jen 3,8 hvezdicek, tak luxus. Tento krem pouzivam i do sklenicek s ovocem a cukrarskou piskotou. Udelam ,,pohar,, kazdej si mlaska. Vynikajici

  • Ptáčková | 5. 12. 2016 20:17

    Smetanu jsem nesladila, protože jsem přidávala sladké jahody z kompotu. Geniálně jednoduché a vynikající <3 .

  • Lúca | 5. 6. 2016 21:21

    Skvělá rychlá báječná <3 <:-) <3

  • Ewa | 30. 5. 2016 10:32

    Proste i dobre rolki :-) .

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 2. 7. 2015 18:05

    Ježíš,to byla dobrota !Nemám už nízký plech,tak jsem těsto nalila na ten velký s vyšším okrajem a těsto tedy bylo trošku silnější.Neriskovala jsem popraskání rolády a těsto po upečení rozřízla podél na tři pruhy,promazala krémem a bylo.Do krému tvaroh a čerstvé borúvky.Bylo to výtečné,vynikající,strašně moc dobré jak těsto tak krém,prostě zas jedna lahůdka od Jiříka 8-)

  • Pavla Maršálková | 10. 6. 2015 19:51

    Je výborná, piškot rychlý a náplň víc než chutná. Použila jsem teda tvaroh místo mascarpone, protože se mi pro něj jít nechtělo a tvaroh jsem tu měla a obešla jsem se i bez vanilkového cukru který jsem taky neměla.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Ostatní Zákusky Dorty Řezy Pro děti Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Jahody Mascarpone Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Smetana ke šlehání Teplá voda Vanilkový cukr Vejce

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Musaka z cuket

Musaka z cuket

Ananasové řezy

Ananasové řezy

Čína pro lenochy

Čína pro lenochy

Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami

Drožďová polévka křečka Josífka s…

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Kuře se zeleninou z jednoho pekáče
Kuře se zeleninou z…
13
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
13
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Vepřové výpečky se…
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz 11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

11 let od smrti Landovského (†78)? Tajemství jeho bitky s estebákem! Noha křupla jako větev

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Jahodová ovesná kaše
Jahodová ovesná kaše
Jahodová Pavlova
Jahodová Pavlova
Jahodová polévka mléčná
Jahodová polévka mléčná
Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Jahodová roláda II. - rychle a chutně
Jahodová sněhová roláda
Jahodová sněhová roláda
Jahodová zmrzlina II.
Jahodová zmrzlina II.
  • Recepty.cz
  • Jahodová roláda - rychle a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact