• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová roláda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 8
      ks žloutek
    • 4
      ks bílek
    • 100
      g cukr
    • 80
      g hrubá mouka
    • 20
      g solamyl (bramborový škrob)
    • jahody
    • 1
      ks šlehačka ušlehaná se stužovačem

Postup přípravy receptu

1
Polovinu cukru utřeme se žloutky do pěny, bílky ušleháme do tuhého sněhu a zašleháme do nich druhou polovinu cukru a spojíme se žloutkovou pěnou.
2
Přidáme mouku smíchanou se Solamylem a celé lehce promícháme.
3
Plech vyložíme pečícím papírem, opatrně na něj rozetřeme těsto a pečeme cca 8-10 min. na 220 °C.
4
Ihned po upečení sundáme z plechu i s papírem a překlopíme horní stranou na vlhkou utěrku, sloupneme papír a roládu i s utěrkou zarolujeme a necháme téměř vychladnout.
5
Pak znovu rozvineme, namažeme šlehačkou (ušlehanou se ztužovačem), poklademe nadrobno krájenými jahodami a opatrně zavineme.
6
Povrch potírám zbytkem šlehačky a obložím plátky jahod.
7
Poznámka: na náplň lze použít i jakýkoliv jiný krém, stejně tak i jiné ovoce.
8
Tato roláda se mi ještě nikdy při rolování nezlomila.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová sněhová roláda

Jahodová sněhová roláda

Jahodová roláda - rychle a chutně

Jahodová roláda - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anna Vobroučková | 31. 5. 2009 19:01

    Myslím si ,že ano p.Olgo. Solamyl je bramborový škrob a GUSTIN kukřičný škrob.Ve výsledku podobné.

  • Olga V. | 31. 5. 2009 18:53

    Dobry den, chci se zeptat, je mozne misto Solamylupouzit Gustin ? Jsem v Nemecku a Solamyl jsem tu nevidela :-(

  • Jana P. | 4. 7. 2006 23:24

    Zuzko,dík ! Až upeču dám vědět jak se povedla.

  • Tereza Martínková | 4. 7. 2006 16:11

    pro Janu P.: můžete zkusit i potřít sádlem...já to ale nedělám, není potřeba,těsto se od papíru vždy hezky oddělilo.Tak přeju hodně zdaru:)

  • Zuzana | 4. 7. 2006 09:31

    Pečicí papír se vyrábí na rozměr nízkého plechu do trouby a tak nedělá problém zdvihnutý okraj. Já ten papír ještě lehce pomastím, potom se roláda krásně od papíru oddělí. Okraje těsta, které zůstanou u plechu odříznu nožem nebo těsto nedávám až k okraji.

  • Jana P. | 3. 7. 2006 19:14

    Je to lákavý recept a určitě dobrý, těch žloutků je tam dost ,ale slípky nesou tak to nebude problém.Jen se bojím toho pečícího papíru aby se mi dobře narovnal do rohů pekáče,nebo bych ho měla potřít ještě sádlem?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hrubá mouka Jahody Šlehačka Solamyl (bramborový škrob) Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský ořechový koláč

Francouzský ořechový koláč

Bounty řezy

Bounty řezy

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Kuřecí směs s játry

Kuřecí směs s játry

Utajená česneková krkovička

Utajená česneková krkovička

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

82
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
73
Čertovský mls
Čertovský mls
65
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
35
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
31
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

  • Recepty.cz
  • Jahodová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact