• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Jahodová pěna na lívance
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová pěna na lívance

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová pěna na lívance
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l jahody
    • 150
      g cukr
    • 4
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Jahody rozmačkáme s polovinou cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbytek cukru. Do ušlehaného sněhu rozšleháme jahody s cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová roláda - rychle a chutně

Jahodová roláda - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 15. 1. 2008 08:46

    Výborná je na bavorské vdolečky.Ale bacha ať si nevyhodíte pusu z pantů.:-)PS

  • ELA | 10. 1. 2008 12:43

    jejda, babiččina pěna na lívance! mňam!! a v zimě místo čerstvých jaho a cukru pár lžic jahodové marmelády...

  • Anonym | 10. 1. 2008 11:27

    tak to je báječná mňamka tahle pěna na lívance a jedla sem ji už jako malá dělala ji babička a vždycky když ji dělám vzpomenu si na babičku a na mámu je to pěna mého mládí.....

  • daniela | 18. 11. 2007 13:04

    Naprosto sohlasim s pani Evou, salmonela neni uvnitř vajička, ale na skořápce. Nejsem si , ale jistá, že umytí postačí. Salmonela se zničí při teplotě 60 stupňu.

  • spejsek | 6. 10. 2007 20:05

    Pěnu nám s lívancema dělala babička. Jahody mixovala s cukrem a smetanou. Hlavně pořádně namixovat.

  • Tereza - | 8. 6. 2007 12:42

    Janka, Napísala som to preto, lebo sa už veľakrát na týchto stránkach debatuje o salmonele v súvislosti s vajíčkami, a niekedy dosť ostro. A nikoho nenapadne hľadať salmonely inde, napr. v ovocí a zeleninovej šťave. Myslím, že človek sa vždy má čo poučiť.

  • Máří | 8. 6. 2007 12:07

    Myslíte, že informace o zdravotních rizicích je nedůležitá? Ne každá hospodyňka je studovaný mikrobiolog.

  • jana ponáhlá | 8. 6. 2007 10:44

    Já bych se ráda na těchto stránkách dozvěděla o Vašich zkušenostech s tímto receptem, případně o dalších nápadech a vylepšeních. Ty jsou někdy mnohem zajímavější než sám recept.Názory a psaní o salmonele bych nechala do jiné rubriky. Teď honem nevím do jaké, ale kdo se o salmonele chce něco dovědět, určitě fundované komentáře a informace si na webových stránkách najde.

  • Martina N | 8. 6. 2007 08:40

    A v krajnom prípade sa dá sneh vyšľahať nad parou a tým sa salmonela zlikviduje;)Tento sneh chutí aj nám.

  • Tereza - | 7. 6. 2007 17:21

    Citujem : Mikróby rodu Salmonella patria medzi patogénne mikroorganizmy. Zdrojom nákazy sú predovšetkým potraviny živočíšneho pôvodu, napríklad mäso alebo vajcia. Salmonela sa môže nachádzať i vo všetkých nedostatočne tepelne upravených potravinách. Najväčšie riziko predstavuje mäso, mleté mäso, mäsové výrobky, mäso a výrobky z hydiny, sušené alebo surové vajcia, vaječné výrobky (ako sú majonézy, plnené pekárenská a cukrárenské výrobky, rôzne krémy), zmrzliny (obsahujúce mliečne zložky), plody mora - varené kôrovce a mäkkýše, živé lastúrniky a ulitníky - ako napr. mušle, ustrice, syry, maslo a smotana vyrobená zo surového mlieka alebo mlieka, ktoré bolo ošetrené nižšou teplotou ako je pasterizácia. Salmonelou môžu byť kontaminované aj potraviny neživočíšneho pôvodu určené na priamu spotrebu: naklíčené semená, nakrájané ovocie, nepasterizované ovocné a zeleninové šťavy.

  • Zdena z JM | 7. 6. 2007 12:05

    A já jsem zase četla nebo slyšela,že tím,že vejce umyjete,dostane se salmonela skrz skořápku dovnitř.Takže asi takto: 100 lidí 100 názorů.A vzhledem k tomu,že debata ohledně používání syrových vajec zde proběhla už mnohokrát,nechala bych na každém,ať se sám svobodně rozhodne,co bude jíst.Ne?

  • Eva | 7. 6. 2007 11:46

    Salmoneloza není uvnitř vejce, ale vždycky na znečištěné skořápce. Do pokrmu se dostane při rozbíjení vejce. Takže každé vejce dobře umyjte a máte po problémech. Umývat ale až těsně před použitím, jinak se vejce zase dříve zkazí, protože se smyje přirozená ochranná vrstva.

  • Květa čarodka | 7. 6. 2007 11:39

    Nevím, kde jste přišla k této informaci, ale ubezpečuju vás, že salmonela je i v bílku. Doloženo onemocněním rodiny po konzumaci ZAPEČENÉHO sněhu na nákypu a následného nálezu salmonely ve zbylém žloutku.Pokud ale někdo nevěří, nerozmlouvám, pouze varuji.

  • Anonym | 7. 6. 2007 10:36

    Tak to jste na omylu,bílek nikdy neobsahuje salmonelozu.Ta je pouze ve žloutku.

  • Květa čarodka | 7. 6. 2007 10:04

    Ach jo, zase syrové bílky. Nedoporučuju, varuju. Salmonelóza hrozí a zbytečně.Jako děti jsme to milovaly, ale teď už bych si to netroufla a dětem obzvlášť ne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Jahody
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Zapečené kuře na žampionech

Zapečené kuře na žampionech

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou omáčkou

Bramborové šišky s mákem a švestkovou…

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Banoffee irský koláč

Banoffee irský koláč

Banánové vafle s javorovým sirupem

Banánové vafle s javorovým sirupem

Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

102
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
79
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
69
Klasické lečo
Klasické lečo
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Medaile pro osudový pár Luďka Munzara (†85) a Janu Hlaváčovou (†85):  I po smrti opět spolu!

Medaile pro osudový pár Luďka Munzara (†85) a Janu Hlaváčovou (†85): I po smrti opět spolu!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

  • Recepty.cz
  • Jahodová pěna na lívance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact