• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jahodová pěna na lívance
Napište svůj komentář k receptu

Jahodová pěna na lívance

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jahodová pěna na lívance
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      l jahody
    • 150
      g cukr
    • 4
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Jahody rozmačkáme s polovinou cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbytek cukru. Do ušlehaného sněhu rozšleháme jahody s cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová roláda - rychle a chutně

Jahodová roláda - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 15. 1. 2008 08:46

    Výborná je na bavorské vdolečky.Ale bacha ať si nevyhodíte pusu z pantů.:-)PS

  • ELA | 10. 1. 2008 12:43

    jejda, babiččina pěna na lívance! mňam!! a v zimě místo čerstvých jaho a cukru pár lžic jahodové marmelády...

  • Anonym | 10. 1. 2008 11:27

    tak to je báječná mňamka tahle pěna na lívance a jedla sem ji už jako malá dělala ji babička a vždycky když ji dělám vzpomenu si na babičku a na mámu je to pěna mého mládí.....

  • daniela | 18. 11. 2007 13:04

    Naprosto sohlasim s pani Evou, salmonela neni uvnitř vajička, ale na skořápce. Nejsem si , ale jistá, že umytí postačí. Salmonela se zničí při teplotě 60 stupňu.

  • spejsek | 6. 10. 2007 20:05

    Pěnu nám s lívancema dělala babička. Jahody mixovala s cukrem a smetanou. Hlavně pořádně namixovat.

  • Tereza - | 8. 6. 2007 12:42

    Janka, Napísala som to preto, lebo sa už veľakrát na týchto stránkach debatuje o salmonele v súvislosti s vajíčkami, a niekedy dosť ostro. A nikoho nenapadne hľadať salmonely inde, napr. v ovocí a zeleninovej šťave. Myslím, že človek sa vždy má čo poučiť.

  • Máří | 8. 6. 2007 12:07

    Myslíte, že informace o zdravotních rizicích je nedůležitá? Ne každá hospodyňka je studovaný mikrobiolog.

  • jana ponáhlá | 8. 6. 2007 10:44

    Já bych se ráda na těchto stránkách dozvěděla o Vašich zkušenostech s tímto receptem, případně o dalších nápadech a vylepšeních. Ty jsou někdy mnohem zajímavější než sám recept.Názory a psaní o salmonele bych nechala do jiné rubriky. Teď honem nevím do jaké, ale kdo se o salmonele chce něco dovědět, určitě fundované komentáře a informace si na webových stránkách najde.

  • Martina N | 8. 6. 2007 08:40

    A v krajnom prípade sa dá sneh vyšľahať nad parou a tým sa salmonela zlikviduje;)Tento sneh chutí aj nám.

  • Tereza - | 7. 6. 2007 17:21

    Citujem : Mikróby rodu Salmonella patria medzi patogénne mikroorganizmy. Zdrojom nákazy sú predovšetkým potraviny živočíšneho pôvodu, napríklad mäso alebo vajcia. Salmonela sa môže nachádzať i vo všetkých nedostatočne tepelne upravených potravinách. Najväčšie riziko predstavuje mäso, mleté mäso, mäsové výrobky, mäso a výrobky z hydiny, sušené alebo surové vajcia, vaječné výrobky (ako sú majonézy, plnené pekárenská a cukrárenské výrobky, rôzne krémy), zmrzliny (obsahujúce mliečne zložky), plody mora - varené kôrovce a mäkkýše, živé lastúrniky a ulitníky - ako napr. mušle, ustrice, syry, maslo a smotana vyrobená zo surového mlieka alebo mlieka, ktoré bolo ošetrené nižšou teplotou ako je pasterizácia. Salmonelou môžu byť kontaminované aj potraviny neživočíšneho pôvodu určené na priamu spotrebu: naklíčené semená, nakrájané ovocie, nepasterizované ovocné a zeleninové šťavy.

  • Zdena z JM | 7. 6. 2007 12:05

    A já jsem zase četla nebo slyšela,že tím,že vejce umyjete,dostane se salmonela skrz skořápku dovnitř.Takže asi takto: 100 lidí 100 názorů.A vzhledem k tomu,že debata ohledně používání syrových vajec zde proběhla už mnohokrát,nechala bych na každém,ať se sám svobodně rozhodne,co bude jíst.Ne?

  • Eva | 7. 6. 2007 11:46

    Salmoneloza není uvnitř vejce, ale vždycky na znečištěné skořápce. Do pokrmu se dostane při rozbíjení vejce. Takže každé vejce dobře umyjte a máte po problémech. Umývat ale až těsně před použitím, jinak se vejce zase dříve zkazí, protože se smyje přirozená ochranná vrstva.

  • Květa čarodka | 7. 6. 2007 11:39

    Nevím, kde jste přišla k této informaci, ale ubezpečuju vás, že salmonela je i v bílku. Doloženo onemocněním rodiny po konzumaci ZAPEČENÉHO sněhu na nákypu a následného nálezu salmonely ve zbylém žloutku.Pokud ale někdo nevěří, nerozmlouvám, pouze varuji.

  • Anonym | 7. 6. 2007 10:36

    Tak to jste na omylu,bílek nikdy neobsahuje salmonelozu.Ta je pouze ve žloutku.

  • Květa čarodka | 7. 6. 2007 10:04

    Ach jo, zase syrové bílky. Nedoporučuju, varuju. Salmonelóza hrozí a zbytečně.Jako děti jsme to milovaly, ale teď už bych si to netroufla a dětem obzvlášť ne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Ostatní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Jahody
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Pomerančový sorbet

Pomerančový sorbet

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

62
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
30
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
28
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
25
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
24
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Bendové zbyly oči pro pláč? Topol už pálí za jinou

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

Snoubenka nejznámějšího českého bodyguarda Zdeňka Zahradníka (†62): Farář odmítl pohřeb!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

  • Recepty.cz
  • Jahodová pěna na lívance
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact